15-годишна ученичка от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ е сред наградените участници в национален поетичен конкурс , научи Актуално Свищов. Александра Павлова, ученичка от 9 „А“ клас е участвала в XVII Национален поетичен конкурс „Знай своя род и език“, организиран от Народно читалище „Христо Смирненски 1889“, град Златица. Тя е отличена във втора възрастова група за стихотворението си „Знай своя род и език“.
Конкурсът е посветен на Първи октомври – международен ден на поезията и музиката, 300 г. от рождението на Паисий Хилендарски и 260 г. от написването на „История славянобългарска“. Организаторите получават повече от 70 творби в четирите възрастови групи на автори от цялата страна. Председател на журито е Йова Станкова, а членове са Мария Овчарова и Димитър Андреев. На церемонията по награждаването превела се в библиотеката към читалище „Христо Смирненски“ са връчени парични награди на победителите в конкурса, награди книги на успешно представилите се творци и грамоти за отлично участие.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.