Община Свищов очаква от държавата близо 800 хиляди лева за нови водопроводи в трите села, които са в безсрочно бедствено положение, заради безводието. Това предаде Здравка Маслянкова, кореспондент на БНР за региона.

Уверението е от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че община Свищов ще получи исканото финансиране, за да реши проблема с водоснабдяването на селата Червена, Горна Студена и Александрово, които са в бедствено положение заради безводието, причинено от лошата водна инфраструктура, посочи кметът Генчо Генчев.

Селата са в безсрочно бедствено положение от края на юли. Футболисти на Академик бяха доброволци при раздаването на бутилирана вода, отпусната от държавния резерв в село Александрово.

Има избрана фирма изпълнител за изграждането на новите довеждащи и напорни водопроводи към трите населени места, така че при получаване на парите работите може да започнат веднага, увери Генчев.

От Водоснабдителното дружество съобщиха, че заради профилактика, промивка и ремонтни дейности по довеждащата водопроводна мрежа за Свищов и селата Вардим и Царевец днес и утре ще е влошено качеството на водоподаването с повишаване на мътността и намаляване на налягането на подаваната питейна вода за трите населени места.

Сн.: Архив Актуално Свищов

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.