„Свилоза“ от 8 октомври поетапно спира работа заради липса на дървесина. Това обяви пред „Труд“ изпълнителният директор на предприятието инж.Михаил Колчев.
„В началото на годината имахме солиден резерв от суровина, но през летните месеци наличностите се изчерпаха и складовете вече са абсолютно празни. През последните 3 години такава криза не е имало, но напоследък няма ред в дърводобива. Освен това и цената на дървесината достигна исторически връх от 150 лева за тон“, коментира инж.Колчев.
Той допълни, че за нормалното протичане на производствената дейност на комбината са необходими около 40 000 тона дървесина месечно. „Тепърва ще уточним колко време ще продължи принудителният престой на производствената дейност. През това време ще извършим ремонт и профилактика на съоръженията. Надявам се, че ситуацията ще се нормализира и няма да се стигне до съкращаване на персонал“, заяви инж.Колчев.
Той допълни, че този проблем е на път да се превърне в сериозна криза, защото не касае единствено „Свилоза“, а всички големи дървопреработвателни предприятия в страната. За ситуацията е уведомено Министерството на земеделието и храните, проведени са срещи с ръководители на държавни институции, но до момента не са предприети мерки.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.