53 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани от първа фаза в XVI-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”, а един от тях е на Средно училище “Цветан Радославов”. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.

Проектът на нашето училище е „Откриване на баланса: Справяне с наднорменото тегло в училищната среда“ е сред одобрените в трета възрастова група. Дейностите са насочени към изследване на здравословното състояние на децата в училище по показател телесно тегло и запознаването им с важността и необходимостта от поддържане на здравословно телесно тегло и начините за това чрез здравословно хранене и добра физическа активност.

Съгласно регламента допуснатите проекти са 53, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас – 13 проекта; от 5-ти до 7-ми клас – 15 проекта и от 8-ми до 12-ти клас – 25 проекта.

Конкурсът се организира от Министерство на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите, Държавната агенция за закрила на детето, Регионалния офис на Световната здравна организация в България, Българския младежки Червен кръст и Националния център по обществено здраве и анализи.