Възпитаниците на Росен Илков – Академик записаха четвърта поредна победа! В днешната домакинска среща Академик се наложи с 2:0 над Павликени.

Чудесен подарък поднесоха футболистите на Академик към своя съотборник Виктор Владимиров, празнуващ 23 години днес, като победиха коравия съперник Павликени с 2:0 в мач от XXXI кръг на Северозападна Трета лига.
Четвъртата поредна победа не дойде лесно, защото „студентите“ се наложи да играят по-голямата част от двубоя с човек по-малко, след като пресилен червен картон получи Милен Петров още в средата на първото полувреме. Добрата форма, в която се намират нашите футболисти си пролича и въпреки, че бяха в намален състав, футболистите на Академик не оставяха пространства за противника и се възползваха умело от всяка възможност за атака. По-голямото желание за победа и борбеност, дадоха резултат в заключителните секунди на първата част, когато след отличен пробив по дясното крило, топката бе върната към границата на наказателното поле, където Алекс Миланов я пое и майсторски насочи в далечния горен ъгъл на вратата на Павликени. Първата част се запомни още с лек, но техничен удар на футболист от Павликени, срещнал десния страничен стълб на вратата, както и няколкото жълти картона за наши футболисти, вдигнати от главния съдия. Последният не се поколеба да извади втори такъв и респективно червен на Милен Петров след борба за една топка в центъра на терена.
Второто полувреме също се отличи с по-голямото и спокойно владеене на топката и диктуване на темпото и събитията от футболистите на Академик, които предпочитаха да разиграват в центъра и да разчитат на бързи контраатаки. При една такава в 60-та минута, топката бе пратена напред към бързият Димитър Костадинов, който успя да я запази и да напредне към аут линията, откъдето я даде паралелно на гол линията към задната греда и за Лилиян Маринов остана да я добави в опразнената врата, за поредното си попадение през този сезон.
Почти при идентична ситуация, десетина минути по-късно Костадинов центрира този път по въздух към Лино, който от воле стреля много силно, но вратарят на гостите показа завиден рефлекс и спаси сигурен трети гол. Поне още три хубави ситуации за гол се откриха пред свищовлии, но все малко не достигаше резултатът да стане класически. От другата страна футболистите на Павликени се опитваха с центрирани топки и по-масирано присъствие в наказателното поле на Академик да изкопчат гол, който да ги върне в мача, но и този път защитата на „студентите“ бе непоколебима и рожденникът Виктор Владимиров записа трета домакинска „суха мрежа“ подред.
Серията от четири поредни победи е показателна за правилната работа на треньорското ръководство, като прави впечатление красивата и атрактивна игра и хубави голове. Напомняме на всички фенове на клуба и читатели, да последват социалните канали на Актуално Свищов и Академик във фейсбук, инстаграм и тикток, където може да се информирате своевременно и да се насладите още веднъж на отбелязаните голове през сезона.
В същото време, нека пожелаем успех на юношите старша възраст, които при успех в сряда ще станат шампиони на своята група, в която се конкурират с традиционно силни школи като Етър, Спартак (Плевен), Локомотив (ГО), Монтана и други.
Ръководството на Академик и медийният екип желаят здраве и успехи на Виктор Владимиров по случай празника му днес, а на всички абитуриенти от отбора – попътен вятър в живота занапред!

Актуално Свищов

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.