От години електронния часовник в центъра на града не работи и се питам дали отново ще започне да отмерва времето. Това коментира пред Актуално Свищов свищовлията Боян Казасов. Той е категоричен, че часовникът не отмерва времето през последните четири години.
Намира се на улица „Алеко Константинов“ 1, това е блока с електронния часовник, както е известен сред свищовлии и гостите на града на Щастливеца. Освен времето, когато работеше отмерваше и температурата на въздуха, спомня си свищовлията.
Блокът е строен в началото на 80-те години на миналия век. Часовникът е оттогава – „живея в блока от 1984 година и си го спомням“, категоричен е Боян Казасов. Освен времето и температурата в началото е и … пеел. „Музиката бе премахната още в началото, защото много хора се оплакваха от нея“, спомня си нашенецът.
Боян Казасов се пита дали отново ще заработи електронния часовник и толкова ли е скъпа поддръжката му. Категоричен е, че той LED часовник и консумацията на ток няма да е фрапираща във времето на непрестанно растящи цени на тока. Според него е въпрос на желание и организация часовникът да заработи отново. Категоричен, че в малко населено място като Белцов се поддържа тамошния часовник и се пита какво пречи да заработи и електронния часовник в центъра…