В Дубай тази седмица се провежда 25-то Световно първенство по карате, съобщи Академик Свищов. Част от българския отбор е и Стефан Петков, който се състезава в категория Кумите -75кг. Свищовлията ще вземе участие и в отборната надпревара с националния тим. Каратистът е възпитаник на Спортен клуб по карате „Алеко”, а негов треньор Марин Маринов.
– Как оценяваш 2021 в личен и спортен план?
– 2021 е година, в която не ми остана време за лични неща. Тази година се отдадох изцяло на подготовката за двете цели, които имах: Квалификационния турнир за олимпийските игри и Световното първенство. Голяма част от подготовката ми премина в чужбина, тренирайки с различни състезатели от световна класа. Това ми помогна да достигна най-силната си форма до момента и знам, че в момента съм конкурентен на всички състезатели в света.
– Уроците, които си взе от нея?
– Най-важното, което научих е, че за да победиш противника на терена, първо трябва да победиш себе си в ума си и да си уверен в успеха.
– Стефане, какво за теб е СК „Алеко” и треньорът Марин Маринов?
– Въпреки множеството международни лагери, най-важните тренировки получавах в малкото моменти, които бях в залата в Свищив с треньора Марин Маринов. С него провеждаме дълги разговори за всяка една ситуация в състезанията, анализираме всеки детайл от играта и това ми помага да израствам всеки път.
Александър ШАБОВ


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.