Възрастен мъж е починал, докато чака на опашка за евтино олио в Бургас, предаде БНР. Това е станало в един от обектите на голяма верига хипермаркети, където стоката е била на промоция. Опитали се да му помогнат, извикана е линейка на Спешна помощ, но мъжът е издъхнал. Образувано е досъдебно производство, каза за БНР Бургас говорителят на областната дирекция в МВР Цветелина Рандева:
„На опашка изчакващ е загубил живота си 77-годишен мъж, вероятно вследствие на инфаркт. Точната причина за смъртта ще бъде изяснена след приключване на започналата вече в отделение „Съдебна медицина“ аутопсия. Към момента е образувано досъдебно производство. Изчакват се детайли, които да дадат малко повече детайли каква е причината за настъпилата смърт на възрастния човек“.
Дълги опашки се извиха пред обектите на веригата, където бе пуснато олио на промоция. Още преди да отворят в 7 часа тази сутрин стотици вече чакаха пред вратите им.
Клиенти се биха за евтино олио пред два магазина в кварталите „Боян Българанов“ и „Тракия“ в Шумен. Това потвърдиха за Радио Шумен от Областната дирекция на МВР.
Инцидентите са станали непосредствено след отварянето на обектите от голяма търговска верига. Цена от 2.99 лева за бутилка накара хората да се наредят на опашки часове преди отварянето на магазините.
Стигнало се е и до физически сблъсъци. След като охраната не е могла да се справи с клиентите, се е наложила намесата на полицията за недопускане на безредици.
И в момента има много клиенти в магазина в квартал „Боян Българанов“. Близо 80 души са на опашката за олио на промоционална цена.
Въпреки че властта обяви, че у нас има достатъчно олио, повишената му цена от последните дни накара хората да се презапасяват. Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова призова хората да не го правят, защото това води до по-висока цена на олиото. Тя посочи, че 5-6 лева за литър е спекула, при значително по-ниските цени, на които се зарежда. Междувременно комисията за защита на конкуренцията започна проверки по търговските обекти.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.