Предстои поредица от няколко дни с ниски температури и предимно слаби превалявания от сняг, пише Дир.бг.
Днес ще бъде облачно и много ветровито. Ще духа умерен и силен северозападен вятър и с него ще продължи да нахлува арктичен въздух. Дневните температури ще достигнат от нула до 5 градуса.
През тази нощ облачността ще бъде променлива, почти без валежи. Ще духа умерен и силен вятър от северозапад.
Минималните температури утре ще са от около минус 8 по високите полета на запад до минус 1 градуса.
През деня облачността ще бъде значителна. Ще остане ветровито.
Слаб сняг ще превали на места около Стара планина, а по-късно след обяд и в западната половина на страната.
Валежите няма да бъдат значителни.
Дневните температури ще са от около минус 3 в местата със снежна покривка на запад до плюс 2-3 градуса в ниските части на низините.
В Европа слаб сняг ще превали на Балканите, където нахлува студена арктична въздушна маса, както и в Украйна и Русия.
Сравнително топло остава по Средиземноморието,
В събота у нас минималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 6 до минус 1 градуса. По-студено, до около минус 10, ще бъде в западните и югозападни места със снежна покривка.
През деня ще има променлива облачност, на места около планините ще превали слаб сняг, а дневните температури ще са от минус 2 до плюс 3 градуса. Без съществена промяна ще остане времето в неделя.
Най-студено ще бъде в понеделник и вторник, когато минималните температури ще са от минус 11 до минус 5, по високите полета – малко по-ниски – на места до около минус 12, минус 14 градуса. През деня ще остава студено, с температури предимно от минус 5 до около нула градуса.
Слабо повишение на минималните температури ще започне в сряда, а дневните ще се повишат и в низините ще достигнат стойности до 5-6 градуса. По-студено ще остава по високите полета на запад със снежна покривка.
През втората половина на седмицата температурите ще се повишат още малко и дневните в низините на места ще достигнат 10 градуса.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.