С повече от тридесет нови заглавия се обогати книжният фонд на Народно читалище „Светлина“ в Караманово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Новото попълнение в библиотеката е дарение от общинския съветник Младен Николов. Книгите са от български автори и от поредицата „Световна класика“. Книгите досега са били част от личната библиотека на младия мъж. Голяма част от новите заглавия вече попаднаха в ръцете на най-нетърпеливите читатели. Веднага след получаване на дарението всички издания бяха обработени и записани в инвентарния опис. „От началото на годината това е третото дарение от физически лица, което получаваме в библиотеката. Дарителите са свързани със село Караманово и високо оценяваме благородния им жест“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова.

Повече от сто са активните читатели в населеното място. През ваканционните месеци най-чести посетители са учениците и студентите. По лавиците в библиотеката са разположени близо пет хиляди заглавия от различни области. На голяма популярност сред по-възрастното население се радва специализираната литература, свързана с овощарството, градинарството и земеделското стопанство. Народно читалище „Светлина“ три поредни години печели субсидии по проекта „Българските библиотеки – съвременни центрове за четени и информираност“. „Стремим се да закупим всички нови заглавия на книжния пазар. По този начин отговаряме на изискванията на читателската ни аудитория. Разчитаме на средства не само по проекти, но и от собствени приходи“, допълва Петя Герасимова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.