Жертви на катастрофа са Димитър Кушев (36 г.) от с. Поликраище, Георги Вълчев (40 г.) от Павликени, Генчо Стефанов (38 г.) от Павликени и Ивелин Ивов (19 г.) от село Българене, припомня Труд Нюз.

44-годишният шофьор на ТИР Тодор Тодоров застава днес – 26 февруари, пред състав на Окръжния съд във Велико Търново. Той е обвинен за катастрофа отпреди 5 години и половина, при която загинаха на място четирима футболисти от аматьорския клуб “Павликени”.

Мудни експертизи забавили процеса, освен това по случая били разпоредени допълни и повторни експертизи по искане на адвоката на близките на загиналите.

Жертви на катастрофа са Димитър Кушев (36 г.) от с. Поликраище, Георги Вълчев (40 г.) от Павликени, Генчо Стефанов (38 г.) от Павликени и Ивелин Ивов (19 г.) от село Българене. На 13 септември 2018 г. четиримата се връщали с автомобил “БМВ 318” след края на футболната среща с клуб “Земеделц-93” в свищовското село Орловец.

Колата била на най-младия Ивелин и той возел съотборниците си. Край с. Горна Студена, при излизане на главния път Плевен-Русе, водачът на автомобила не спрял на знак “Стоп” и БМВ-то било пометено от ТИР-а.

Освен фаталната грешка на загиналия Ивелин, нарушение имал и тиридажията Тодор Тодоров, който вместо с 60 км/ч, карал огромния камион с 88 км/ч.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.