От новата академична учебна година археологът проф. Николай Овчаров се присъединява към екипа на катедра „Икономика и управление на туризма” при Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, съобщиха от Висшето училище. Историкът ще преподава по дисциплината „Културно-историческо наследство” на второкурсниците в редовна и задочна форма на обучение от специалност „Икономика на туризма”.

Проф. Николай Овчаров е старши научен сътрудник към Националния археологически институт с музей при БАН и е доктор на историческите науки от 1998 г. Автор е на множество научни и научно-популярни публикации в областта на историята и археологията. Редовен коментатор на исторически теми в националните медии. В своята кариера проф. Овчаров е реализирал редица успешни археологически експедиции в България, Русия, Гърция, Турция, Грузия, Сърбия, Черна Гора и Северна Македония. Сред тях се нареждат проучванията на средновековната крепост „Перперек”, на култовия комплекс край Татул и на крепостта „Калето” в Свищов. Историкът е кавалер на ордена „Св. Св. Кирил и Методий” и е носител на най-високото отличие на Министерството на културата – „Златен век”.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.