ЮГОЗАПАДНАТА ЧАСТ, БЛАГОЕВГРАД
Завърналият се в политиката успял човек, бизнесмен под санкции, юрист и медиен експерт Делян Пеевски влезе мощно в шоубизнеа и записа ударнa песен, в която реди оскърбителни рими срещу Ицо Хазарта, съобщи музикалното издание Rolling Dice.
Песента е изпълнение в направлението diss (от англ. disrespect – неуважение) – това е традиционно течение в хип-хопа, чрез което враждуващите групировки и личности в бизнеса си нанасят оскърбления, най-често със специално записани песни, в които се обижда и опозорява опонента.
Такава песен с видеоклип към нея записа и Делян Пеевски, възпален от участието на Ицо Хазарта в предизборната битка за 47-я парламент.
Във видеото към песента Пеевски рапира пред стар опел омега, а около него се поклащат в такт и гледат свирепо прокурори в тоги, студентки от Югозападния университет и верни авери като Ем Си Данчо Ментата, Памид Памид и Есил Дюран-Дюран. Пеевски пее за възхода и падението, за гадните санкции, за предателите и за слабия характер на Христо Петров – Ицо Хазарта, негов конкурент и опонент, както в шоубизнеса, така и в политиката.
В песента Пеевски конфронтира и учебните заведения, които са завършили двамата врагове – Югозападния университет, откъдето е дипломата за „юрист“ на Пеевски, и Класическата гимназия, където са първите стъпки в литературата и хип-хопа на Христо Петров – Ицо Хазарта. Според лирическия АЗ в песента на Пеевски образованието в Югозападния е много по-добро от образованието в Класическата.
Ето част от римите, които свалихме от песента, за да ги прочетат повече хора и да подкрепят каузата на г-н Пеевски за адекватен шоубизнес, ефективна политика и справедлива съдебна система.
***
Не ме псувай на майка,
къртя ченета.
Мойте хора са прокурори,
мутри, ченгета.

Шти санирам фасадата,
мръсен булгартъпак!
Шти разрЕда оградата,
джендър-сексманиак!

В мойто порно си
отрицателен герой.
Срамни фотоси,
импотентшъл, ой, ой!

Оп-са! Ръгада-дъгада!
Йо, мадафака!
Цигара-магара!
Уап-шаба-дуба!

Почтена пачавра,
лаик, дебютант,
национална гавра,
цървул, интригант!

Мани ми се от политиката –
стъпваш ми на мотиката!
Ай, ша та земат мътните,
плати ми хотела и пътните!
(…)
***
В отделна акция г-н Пеевски направи 50 лицеви опори в подкрепа на втория тур от президентските избори.
Фалшимент ПЕТРОВ, вестник „Сега”
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.