Студеното за април време ще се задържи още ден-два, но за Великден ни очаква затопляне, което ще бъде трайно, пише Дир.бг.
До края на деня облачността над западната половина на страната ще се разкъсва и временно ще намалява. На места все още ще превалява слаб дъжд, по високите места – сняг.
По-значителни валежи ще има на места в Централна Стара планина и Родопите. Максималните температури днес ще са от 7-8 до 12 градуса, в крайните северозападни и югозападни райони до около 14.
През нощта облачността над по-голямата част от страната ще бъде значителна. По-съществени разкъсвания ще има над крайните източни райони. След полунощ от запад ще започнат превалявания от дъжд, по високите места – от сняг.
Почти тихо, в източните райони със слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури утре сутрин ще бъдат от около минус 1 до плюс 4 градуса.
През деня ще остане облачно, с разкъсвания на облачността над южните части на страната. Превалявания ще има над западните и северозападни райони, а над 1000 метра надморска височина валежите ще са от сняг. Дъжд ще превали и по Черноморието.
Дневните температури ще са от 6-8 градуса на северозапад и запад до 14-15 в източните райони.
В четвъртък валежите ще спрат навсякъде. Денят ще започне с доста ниски за втората половина на април температури, от минус 3 до плюс 3-4 градуса.
През деня ще се затопли и дневните температури ще достигнат 13-18 градуса. Облачността ще бъде променлива, на отделни места около планините на запад ще превали краткотрайно.
В петък  ще има средна и висока облачност, намаляваща на запад до слънчево време в следобедните часове.
Температурите сутрин ще бъдат от 3 до 8, а след обяд – от 18 до 24 градуса.
В събота главно около планините на места ще превали краткотрайно. Минималните температури слабо ще се повишат и ще са от 4 до 10 градуса в повечето места. Дневните ще се понижат с 2-3 градуса спрямо тези от петък.
В неделя ще се затопли още. Облачността ще бъде незначителна, вероятността за валежи – малка.
Минималните температури ще са от 5 до 11, а дневните от 21 до 26 градуса – това са вече майски температури.
Топло ще остане и в началото на следващата седмица.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.