Общинската структура на Съюза на демократичните сили в Свищов подкрепя кмета Генчев за трети мандат и обяви сътрудничество на местно ниво с ГЕРБ. Това става ясно от официална позиция на партийната структура, предоставена на Актуално Свищов.

СДС – Свищов подкрепя общи политически действия с партии с християндемократични, консервативни и патриотични идеи, заставащи твърдо зад европейското бъдеще на България и затова най-естественото ни партниране е с партии членки на Европейска народна партия и на европейските консерватори – ПП ГЕРБ, ВМРО и други със сродна идеология.

СДС – Свищов ще участва съвместно с ПП ГЕРБ с общ кандидат за общински кмет – Генчо Божинов Генчев, бивш секретар на местен клуб на СДС от 2000 до 2007 г., издиган и подкрепян от СДС за кмет на населено място за мандати 2003-2007, 2007-2011, 2011-2015 г.,

Ще участва с обща листа за общински съветници, като посочи свои представители в тази листа,

За кметове на населени места ГЕРБ Свищов и СДС Свищов издигат и подкрепят в следните 8 населени места кандидати, които в предишни мандати са издигани от местна коалиция, доминирана от СДС:
Любомир Иронов за кмет на с. Ореш,
Марин Крачунов за кмет на с. Драгомирово,
Петко Божинов за кмет на с. Морава,
Радослав Атанасов за кмет на с. Българско Сливово,
Димитър Василев за кмет на с. Алеково,
Тодоринка Атанасова за кмет на с. Совата,
Борис Велев за кмет на с. Козловец,
Петко Василев за кмет на с. Червена.

Подкрепяме кандидатите за кметове издигнати от ПП ГЕРБ Свищов за всички останали населени места в Община Свищов.

Дава съгласие в агитационните материали да фигурират слогани и лога ГЕРБ-СДС, утвърдени от коалицията на национално ниво.

СДС – Свищов активно ще работи за просперитета на Община Свищов и след провеждане на Местни избори 2023 г. за формиране на мнозинство на принципна и идейна основа от политически групи със сходни убеждения!

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.