Управата на Свищов изпадна в обяснителен режим след като Актуално Свищов публикува снимка на читател за „ремонтите” в последно време, става видно от качена информация на сайта на „Цанко Церковски” 2.
„Дейностите по реновиране на градската жизнена среда в квартал „Симеон Ванков“ са към своя край.
По проект, в жилищния комплекс са обновени околоблоковите пространства, обособени са места за паркиране, монтирано е енергоспестяващо LED осветление, изградени са кътове за отдих, детска и спортна площадки. Изцяло подновена е асфалтовата настилка, като към момента по нея се извършват на две места интервенции по монтаж на линейни отводнители, напречно на пътя. След приключването на тези специфични дейности, предстои поставянето на пътни знаци и маркировка, с което мащабният ремонт в квартала ще приключи, а живущите там ще могат да се насладят на обновената градска среда”, се казва в каченото съобщение.
Вместо коментар: Радостно е, че местообитателите на „Цанко Церковски” 2 реагираха толкова бързо и четат все така катадневно Актуално Свищов! Не бе така – разиграха мълчанието на агнетата две седмици, когато Детско отделение в болницата бе затворено и родители на малкото останали в града деца, пътуваха на 70 километра да ги лекуват… Отделно стои въпросът защо въпросната канализация се прави седмица след полагането на асфалта? Може би така е много по-лесно да се отчитат едни пари, които да се насочват към чекмеджета и за кафета пред машинките в „Принцес”? Все въпроси, които вълнуват свищовлии, но от сайта на „Цанко Церковски” 2 жителите на града на 100-те лъжи научават, че кметът Генчев, печално известен като Генчо Хазарта заради хобито си да пие кафе пред машинките в „Принцес“, е поднесъл цвете пред някой паметник. Заливат го и от информация за неговите заместници, които също обикалят напред-назад, а резултатите са видими – града на Щастливеца е най-бързо обезлюдяващия град! Селище със затихващи функции, където през последните три години няма реална инвестиция, ако не броим парите, които се при/усвояват за градинки и цветя…
Александър ШАБОВ