Нова отоплителна котелна инсталация в МБАЛ „Д-р Димитър Павович” за 60 хиляди лева гарантира отоплението през предстоящата зима, научи Актуално Свищов.
Средствата се отпускат от бюджета на Общината целево на здравното заведение. Лечебницата вече е закупила два котела със собствени средства. С парите дадени от общинската хазна ще бъде изградено ново котелно в непосредствена близост до сградата на болницата. Те гарантират енергийна ефективност. Още преди месец и половина Илиян Венков, управител на болницата алармира пред „Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са”, че котелното е остаряло и ако не се вземат спешни мерки не е сигурен, че болните ще бъдат на топло през отоплителния сезон. „Отпускането на помощта не е нарушение на закона, защото сградата е общинска собственост. Освен това за първи път при настоящия управител на болницата се отпуска финансова помощ на болницата“, коментира пред Актуално Свищов кметът.
Предложението за осигуряване на средствата е от кмета Генчев. То мина днес в ПК „Икономическо развитие, финанси и бюджет”. Окончателно местните старейшини трябва да се произнесат след седмица, когато е редовното заседание на принципната тлака, т. нар. ОбС-Свищов.