Никола Янков е втори в Топ 10 на спортистите на община Свищов за 2021 година, съобщи Академик Свищов. Състезателят от Спортен карате клуб „Академик” с треньор Митко Божанов е класиран на второ място, из между спортистите от община Свищов, постигнали спортни успехи през изминалата година. Йоан Романов и Божидар Ганев от същия клуб са отличени при перспективните състезатели.
Никола е сребърен медалист от Държавно първенство по киокушин за мъже, проведено в Стара Загора на 16 май 2021 г. Той се състезава в още един боен спорт. Никола има бронзово отличие от Държавно първенство по най-трудния и атрактивен стил в кикбокс – К – 1. Класирането му е при юноши старша възраст, а състезанието се проведе в град Пазарджик през април м.г.
Йоан Романов и Божидар Ганев, също с треньор Митко Божанов, са отличени като перспективни състезатели, от които в бъдеще се очакват още и по-големи успехи.
През 2021 г. Йоан Романов стана шампион по киокушин по време на състезание в град Шумен. От същото състезание той спечели и огромен трофей – Купа за висок боен дух. Йоан заслужи тази награда, като победи тримата си опонентите си с технически нокаут. Този състезател спечели бронзово отличие по киокушин от национален турнир, проведен в град Стара Загора.
Божидар Ганев е спортист, който се състезава в 4 различни бойни изкуства за 2021 г. участва общо в 8 състезания. Под ръководството на Митко Божанов, Божидар спечели сребърен медал и два бронзови медала от състезания по кикбокс – стил „лоу кик“. Три пъти се класира на 5-то място по време на състезания по киокушин. Божидар е втори от държавно първенство по муай тай. А под ръководството на Севдан Златанов, Божидар се класира на 5-то място по време на турнир по джудо.

Още снимки ТУК

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.