Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев получиха наказание заради спречкването вчера в пленарната зала. Двамата получиха „порицание“, съобщи в самото начало на днешното заседание зам.-шефът на парламента Кристиан Вигенин, пише вестник „Сега”.
Наказаните народни представители имат право да възразят пред председателя на НС в тридневен срок.
Вчерашният дебат беше прекъснат заради изказване на депупата от ПП Искрен Митев, който нарече от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов „Копейкин“, обвини го, че е против вакисините, а е ваксиниран, както и че си е построил къща с пари от държавната субсидия на партията му. Това предизвика гнева на Костадинов, който се втурна към трибуната, за да отговори. Чуха се думите „Този тъпак“, отправени към Митев, но водещият заседанието Кристиан Вигенин успя да възпре лидера на „Възраждане“. Той обаче се насочи директно към Митев, който го хвана за вратовръзката. Младият депутат получи подкрепата на съпартийците си. Депутатите започнаха да се бутат едни други. До размяна на удари не се стигна, но свидетели на всичко станаха деца, които бяха дошли на посещение в парламента.
В края на заседанието Искрен Митев се извини, но само на децата и не назова поименно Костадин Костадинов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.