Няма да бъде изграждан приют за бездомни кучета. Това стана ясно от думите на кмета Генчев в отговор на въпрос по време на днешното заседание на местния парламент. Съветник Ивелин Петров попита ще бъде ли изграден приют след множеството нападнати хора. Съветникът попита дали управата на града може да санкционира хора, които съзнателно си изоставят домашните любимци на улицата.
Кметът призна, че има сериозен проблем с популацията на животни. Обвини медиите, че последната нахапана жена не била на пъпа на града на Щастливеца, а във вилна зона. И екипи на община, пожарна, полиция и Спешна помощ били на място.
Иначе агресивните кучета се извозват от специално наета фирма. След като се третират по нормативните изисквания се връщат на улицата. Даде пример с дядо, който хранел глутница кучета, които скочиха на не един свищовлия.
Общината имала сключен договор с фирма, която третирала животните много хуманно по изискванията на закона, стана ясно още от думите на кмета. Според него се работело по-добре от времето, когато в града е имало приют за животни. Според управникът проблем са животните, които се изоставят от стопаните си. Така и не стана ясно дали има механизъм за санкциониране на такива хора.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.