Аз не съм от Свищов, пришълка съм..
Отдавна обаче го наричам МОЯ град..
Другият ми остана чужд. Не го чувствам никак.
Не спирам да недоумявам и да не приемам, как град с толкова, толкова история и възможности за развитие – какви ли не, не спира да запада и стремително да изчезва. Не го приемам!
Как шепи хора, от които зависи развитието на града в продължение на години мислят само за собствените си джобове. Но за града – не! Къде ще ги носите тия джобове, бе хора??? Хора, за които понятие като Общо благо е чуждо и смешно…
Как по финансирани проекти се пръкват какви ли не глупости, за да се усвоят пари, но не и за просперитета на града…
Недоумявам! Защо Свищов не е пълен с туристи??? Защо не е дестинация с историческо значение най-малкото? Посещаема, атрактивна, привлекателна, търсена…
Защо не се привличат и допускат инвеститори?
Чии е интересът жителите на града да са притиснати от ниските заплати, стиснали мизерната си работа, като кърлеж последното куче на света и да нямат избор? Освен онзи, да избягат. Децата да тръпнат да напуснат родното си място още след 7-ми клас и да се завръщат само по празници, за да видят предалите се родители..
Град на брега на река Дунав! Град на многото първи!
Не приемам отговори от типа – времената са такива. Времената са такива, каквито си ги направим!
Често ми се налага да контактувам с хора от бранша, в който работя и след всеки подобен разговор сядам, обзема ме отчаяние и ми става адски тъпо.. В коя България живеем ние? Как са възможни такива фрапиращи разлики?
„Цени си труда, момиче!“
Какво да цениш, като масово хората тук живеем ден за ден и възможностите на 90% от хората са отчайващи и всички сме в кюпа.
И те се въртят…едни и същи с различни лица и мизерни души-безхаберни, алчни, озверели за пари, като чакал за мърша…
Не приемам, че в малкия град е така! В малкия, както и във всеки град всичко зависи от управленците.
Боли ме! Боли ме мен-чуждата..Представям си какво им е на свищовлии..
Ивелина АТАНАСОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.