Измамник месеци върлува в община Павликени – представя се за работодател, предаде БНТ.
Получихме много сигнали от зрители за измамник, който месеци наред върлува безнаказано в община Павликени и вече е обрал десетки хора. Той ги убеждава, че е сериозен бизнесмен и работодател.
Потърпевша жена каза за БНТ, че мъжът е около 60-годишен и се представя с различни имена. Версията му е еднотипна – занимава с внос на месо и почистващи препарати. Предлага месото на ниски цени, но така и не го доставя. Измамникът прави непрекъснато конкурси с фалшиви обяви за работа.
Мошеникът е действал и на територията на Велико Търново. В полицията го знаят като Радуш.
Комисар Христо Христов, зам.- директор ОД МВР във Велико Търново заяви, че схемата е позната за МВР. Извършителят е стар познайник на органите на реда. Той е с много криминални регистрации. Осъждан е за подобни престъпления, излежавал е присъдата си, но продължава да се занимава със същото.
Старши инспектор Емил Брунков от РПУ Павликени заяви, че първата жалба е от януари от Бюрото по труда в Павликени. Мъжът заявил, че е бизнесмен и търси служители – от бюрото му дават списък на всички безработни, които впоследствие той мами. Мъжът е без лична карта и актуална снимка, обявен е за издирване в няколко области.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.