Служители на полицейското управление в Павликени разкриха измама с луксозна марка мобилен апарат. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново. Деянието е извършено през януари тази година.

В куриерска фирма в Павликени жена е отишла да получи пратка за мобилен телефон на стойност 2400 лв. Възползвала се е от възможността за преглед и тест на пратката и след това я е върнала.

В последствие се оказало, че върната стока не е оригиналният телефонен апарат, а негова реплика. От проведените разследващи действия е установено, че съпричастни към извършеното деяние са двама мъже на 26 и 61 години от Левски и 21-годишна жена от Златарица, известна на полицията по линия «измами».

Те са направили самопризнания, посочили са механизма на извършване на деянието, отказали са да върнат апарата или да заплатят левовата му равностойност.

В хода на документиране на престъпната им дейност е установено, че от ноември миналата година срещу 21-гоидшната жена са подадени множество сигнали за идентични деяния на територии обслужвани от СДВР, ОДМВР – Стара Загора и Пловдив, РУ – Левски, Ахелой и др.

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.