Съществуват три основни принципа, според които човешкият живот прецъфтява – това, че повечето хора са различни и разнообразни, вторият е любознателността, а третият е развитието на творческото начало на всеки един от нас. С тези думи започна декларацията на „Има такъв народ“, представена от Любомир Каримански от парламентарната трибуна.
Припомняйки думи на Захари Стоянов, Каримански призова народните избраници да се радват на различията, да покажат сговор, достойно поведение, подобаващи на народния представител. Настъпи момента, в който хората с пристойно поведение, знания и опит, е необходимо да запретнат ръкави и да започнат решаването на трептящите проблеми“.
По-рано в кулоарите на парламента Любомир Каримански каза пред медиите, че експертните групи са приключили, предстои конструиране на кабинет и че все още се провеждат лидерските срещи.
„Дали сме достатъчно ясно нашите коментари. Доволни сме, че успяхме да развием нашата програма за управление. Доволен съм, че имаше онлайн излъчване на дебата, за да могат хората да разберат експертизата на партиите. Рамката трябва да бъде зададена от най-голямата група „Продължаваме промяната“, ние договорихме точките, сега трябва да видим какво ще включва рамката. Готови сме с експертиза да поемем което и да било министерство“, добави Каримански.
„Не съм за това служебното правителство сега да внася бюджет, смятам, че може да изчака редовното правителство да го направи и този бюджет да бъде адекватен за всички политики“, заяви още той.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.