Хладно ще остане времето в следващите няколко дни. Днес бе предимно облачно, с по-съществени разкъсвания на облачността в източната половина на страната, пише Дир.бг.
Превалявания от дъжд, слаби или съвсем слаби, имаше само на отделни места, предимно до ранния следобед. Със слаб вятър от изток или североизток.
Хладно за септември, с температури от 14 до 20 градуса, но по високите полета ще остава и по-хладно, до около 13 градуса.
През нощта облачността ще бъде значителна над Западна България и по Черноморието, а в източната половина, без крайните източни райони ще намалява до ясно време. По морския бряг ще преръмява. Ще духа слаб вятър от изток и североизток.
Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 6 до 12 градуса в повечето места.
Утре облачността ще бъде значителна, но съвсем слаби превалявани ще има само на отделни места.
Ще продължи да духа слаб, в източната половина на страната временно до умерен източен вятър. Дневните температури ще се повишат слабо спрямо днешните и ще бъдат от 16 до 21 градуса, за София около 16-17.
В Европа най-топло ще остане на Апенините и Пиринеите, с температури в Лисабон, Мадрид и Рим до 27-28 градуса. Ще захладнее в централните райони, където на много места облачността ще бъде значителна, ще превали и дъжд.
Без съществена промяна ще остане времето в петък и събота. Сутрин температурите ще бъдат от 6-7 до 10-12 градуса, а дневните от 16 до 21.
Повишение на дневните стойности с 2-3 градуса ще започне в неделя, а в първите дни на следващата седмица максималните температури на места ще достигнат и дори превишат 25 градуса.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.