Винаги съм твърдял, че живеем в много интересно време на изпитания и обрати, а на 22 юни написах мнение: Свалянето на правителството ще свали маските на партиите и ще покаже кой кой е! Е … Какво стана??? Публично и от трибуната на НС партиите показаха, че не искат и не могат да служат на България, а са зависими. Стана явно и това, което е пределно ясно: КРЕПКАТА ПРЕГРЪДКА НА „БРАТСКА“ РУСИЯ Е ЗАДУШАВАЩА !!! И поред: -БСП се е омотала така яко в пъпната си връв към майка Русия, че трудно припознава България. Т.е. в сложни времена, като настоящото на нея не може да се разчита. Тя е готова на всякакви унижения във верноподаническото си поведение, че… Е няма как да се спази правилото от една цинична поговорка за секса и душата! Могат да се изредят стотици факти, но е излишно. Те вярват, че Русия си е парцелирала ¼ от света и има само права!? Това мислене е от друго време, което е отминало безвъзвратно!
-Възраждане, уж от друга платформа, също няма как да се раздели от финансовия си благодетел.
-ДПС- действат според конюнктурата в зависимост от отношенията Русия- Турция!? Само не е ясно, какви права и свободи защитават българските и членове на ръководни места!?
-ИТН- не подлежат на коментар! Те изпълниха мисията си на „троянски кон“ и ще останат в небитието!?
-ГЕРБ в лицето на основателят и вождът си ББ изиграха добре картите си. Показаха вече без увъртане, че в политиката няма вечни приятели, а вечни интереси! И правилно, ако не отчитахме подробностите, които показват не принципи, а едно маневриране с изнизване!?
– Двете десни партии ПП и ДБ бяха последователни в стратегическите си цели. Ако не бяха проамерикански, а само проевропейски насочени, щяха само да печелят, но …
И така идваме до извода на цар Борис преди ВСВ: Народът е с руснаците, военните с германците, част от елита с англо-американците и само аз съм българин!?!?!? За жалост днес у нас няма българи!? Няма българска партия!? Утре, като ни призоват на избори, няма за кого да гласуваме!!! Това не се посвени да го заяви при едно интервю по телевизията и хлевоустия политик и журналист А. Симов от БСП.
Изводът е, че е крайно време да прекъснем тази задушаваща прегръдка с Русия и да се превърнем в нормална държава, каквито са много други. Времето показа, че това не може да стане постепенно или нямаме това време. Рязкото скъсване е наложително за съществуването ни. Болезнена операция, но неизбежна! Сега му е времето!
И едно последно пожелание- въпрос на себеуважение, на уважение към България и древния ни народ е да се научим да се отнасяме подобаващо към собствените си политици, които сами сме си избрали. Епитети от флората, фауната и уличният жаргон са неприемливи и са камъни в нашата градина!
Вилдирас ЕНЧЕВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.