Очаква ни седмица с топло, а в някои дни в низините – и горещо време, пише Дир.бг.
Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но без валежи. Дневните температури ще бъдат от 27 до около 32 градуса.
През нощта ще бъде ясно, а минималните температури утре ще бъдат от 14 до 20 градуса.
Сутринта ще се появи вятър от запад, който в дневните часове ще се усили и преориентира от северозапад, в Дунавската равнина – умерен и временно силен.
Ще има променлива облачност. Около обяд на места около планините на Западна България ще превали и прегърми, а в следобедните часове такива явления ще има в североизточните и източни райони и по Черноморието. Там на места са възможни гръмотевични бури и локални градушки. Ще бъде горещо, с максимални температури от 30 до около 35 градуса.
Рекордните горещини от миналата седмица ще отпуснат хватката си над Западна Европа и там температурите ще доближат обичайните си стойности за това време на годината.
Все пак, в Лондон остава топло и слънчево. Хладно ще бъде във Варшава и Москва, където ще има и слаби превалявания от дъжд.
На Балканите температурите се повишават и въпреки, че ще има локални краткотрайни валежи, времето ще бъде топло, в низините – и горещо.
До края на седмицата времето над страната ще бъде типично лятно, в низините – горещо. Температурите в повечето дни ще бъдат от около 30 до 34-35 градуса, с изключение на четвъртък, когато на места в южните райони ще превали и прегърми, а дневните стойности ще са с няколко градуса по-ниски.
Вероятност за краткотрайни превалявания на отделни места има и през почивните дни.
Най-горещо ще бъде в западната част на Горнотракийската низина и Дунавската равнина.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.