Годишен хороскоп за 2024 година – Овен, Телец, Близнаци и Рак.

Овен 21 март – 20 април
Промените, които предстоят през 2024 година ще поставят много от вас пред изпитания, но не бързайте да се притеснявате. Често ще живеете с усещането, че присъствате на две места едновременно- там, където сте и на мястото, на което бихте желали да бъдете. Интересно усещане, като се има предвид сериозността, с която се отнасяте към настоящето. Но желанието ви да го промените, в случай, че не се чувствате удовлетворени, ще ви дава сили да работите с повече упорство в защита на интересите и мечтите си. И за отбелязване е, че ще ги постигате, защото всичко ще бъде по възможностите ви. Осланяйте се на творческата си и изобретателна мисъл, осигурете предимство на неизброимите си качества и таланти, благодарение на тях ще стъпите на стълбичката на победителите през 2024 година. Казаното до тук съвсем не изключва трудности и проблеми, каквито и до сега сте имали. Нещо повече, бъдете подготвени за изобилие от такива, но те се забравят, когато минете с победен ход и оберете овациите на публиката. А тя най-общо казано са вашите близки, колеги, партньори, приятели и всички онези, с които животът ви среща. Благодарение на находчивостта си и показани реални резултати, ще имате предложения за издигане не само на работното място, но и в обществото. Политическите ви амбиции и цели също ще намерят реализацията си. Не позволявайте всичко това да промени живота ви и отношението ви към ценностите, в които убедено вярвате.

Колебливостта ви на моменти ще подсилва необходимостта ви от по-убедителни аргументи и приспособяване към реалността, предвид на това, че тя, реалността ще поставя пред вас много нови изисквания, с които и да не искате да се съобразявате, ще бъдете принудени. Но, като се има предвид, че сте измежду най-напредналите по отношение на технически и технологични новости, то вероятността да се загубите по пътя, оставайки лишени от информация, е малко вероятно. Прозорливостта, с която подхождате към промените и обективната ви оценка за случващото се ще ви помогнат да бъдете най-често на точното място и време, което ви гарантира повече приспособимост и елегантно решаване на проблемите ви.

Ако установите нечие не добронамерено отношение и поведение към себе си, не унивайте. На първо място вдигнете глава, защото във ваше лице виждат достоен съперник, което трябва да ви радва и бъдете сигурни, че няма да сте сами в битката ви. Ще имате подкрепата на високопоставени хора, оценили качествата и перспективността на идеите ви. Със същото настроение подхождайте и при търсене на работа, в случай, че се окажете сред армията на безработните. Аргументирано изложете виждането си за своето място, без да се притеснявате да говорите за знанията и подготовката си, те са вашето оръжие. Но никога не забравяйте, че компромисите са част от работата и живота, като цяло, за това не се колебайте да ги прилагате, показвайки широко скроената си природа. В много отношения те ще са вашия спасителен пояс, касаещ не само отношенията ви на работното място, но и сред близките ви хора.

В емоционален план бъдете открити и не крийте чувствата си, каквито и да са те, ще ви бъде по-лесно, ако говорите открито за тях. Само така ще избегнете крайности на духа и ще бъдете готови за духовна работа и усъвършенстване, към каквито много от вас се стремят, освен, че ще познаете и изпитате в дълбочина хубавите моменти, с които Съдбата ви дарява през 2024 година.

Като не се противите на промените, а ги следвате с разум и отдаденост, ще бъдете възнаградени с добро здраве, повишаващо се благосъстояние и работа, каквото ви е по сърце. В професионален план ще започнете годината с нови решения в професията и занимания, носещи ви удовлетворение, но някак с по-забързано темпо. Разбира се, това ще е съпроводено с много работа, чести терзания и не на последно място с конфликти, които ще преодолявате. Забавяйки темпото след май, ще търсите нови възможности за изява на уменията си, което може да се изрази в промяна на дейността, на екипа и на партньорите ви. Бъдете коректни в отношенията си, но и не допускайте, заради добронамереността си към околните да затънете в чужди проблеми. Подходяща смяна на работното място е възможно през периода май – юли. Ако сте предприемчиви и рискувате смело, но разумно, ще се поздравите с очакваните резултати. Ще имате успехи в бизнеса си през септември, с изгодно сключени договори и финансови сделки. През октомври също ви очакват финансови реализации и постигнат професионален просперитет, разбира се, ако сте на своето място и работите упорито, без да изпадате в самозаблуди и да губите куража си, когато работата зацикли. Добре ще ви се отдава работата в екип, за това толерирайте всяка интересна идея на колегите си, възможно е тя да ви донесе печалба. И отново верни на природата си, най-често ще се изживявате в ролята на ръководители, отколкото на изпълнители. Ще бъде чудесно, ако реалността ви го позволява, но и обратното не е „края на света.” Във всички случаи е важно да сте убедени в правилността и необходимостта от това, което правите, за да ви дава то сили и вдъхновение.

По отношение на финансите ви през 2024 година ще имате върхове и спадове, но във всички случаи няма да страдате от осезаема липса на средства, както за себе си, така и за семейството, за бизнеса и за развлеченията ви. Ще можете да си позволите пътувания, курорти, екскурзии и всичко останало, но разбира се, в разумни граници на харчене. Добре обмислените ви вложения ще ви носят дивиденти, не подценявайте и пестеливостта, което съвсем не означава да бъдете стиснати; Годината е силна за занимаващите се професионално с финанси, като банкери, борсови и застрахователни агенти, икономисти и счетоводители. Първата половина на периода ще имате успехи във финансовите операции, за разлика от втората, когато е препоръчително да избягвате спекулации и измами. Не давайте пари на заем, защото трудно ще си ги получите обратно. Подходящо време за теглене на кредити са втората половина на март, началото на май, през август и октомври, до средата на ноември и в края на декември.

Здравословните проблеми през 2024 година ще ви вълнуват не по-малко от финансовите, а за някои те ще са основни. Безспорно ще се чувствате по-работоспособни, ведри и здрави, ако живеете и работите в по-здравословна среда, осигурите си повече движение, спорт и чист въздух. Зъбите са сред основната ви грижа, като не бива да пренебрегвате и заниманията с йога, която ще облекчи гръбначните болки и подобри състоянието ви. Не си позволявайте да изпадате в депресия, ще преборите стреса със спорт и повече срещи с приятели, а и като се погрижите да приведете в отлична форма визията си. Диетите за прочистване на организма ще ви помогнат да се освободите от натрупаните токсини и в същото време да стопите излишните килограми.

По отношение на интимния ви и семеен живот е препоръчително да смекчите тона в отношенията с партньора си и не поставяте прекалено много изисквания към него, за да живеете по-спокойно и необременени от конфликти. Особено внимание обърнете на това през втората половина на март, началото на април и първата половина на септември, за да избегнете сериозни сблъсъци помежду си. За това пък ще се радвате на безоблачно щастие през януари, февруари, май, юли и ноември. Във всички случаи не допускайте поради страх или криворазбрано чувство за свобода да провалите това, което имате, защото трудно ще постигнете спокойствие или намерите щастие, изгубвайки питомното в преследване на дивото. За необвързаните 2024 година е една щастлива година, през която ще имат шанс да срещнат своята половинка. Съчетавайки нуждите с даденостите, означава да постигнете пълна хармония със себе си, което всъщност е и целта ви, а и късметът ви ще е по-често изразителен, което ви обещава една интересна 2024 година.

Телец 21 април – 21 май
Очертаващата се за вас прогноза за 2024 година е благоприятна. Съдбата ще ви закриля и в повечето от случаите ще оставате доволни от свършеното, както в материален, така и в личен план. Сред важните препоръки е да сте съсредоточени върху това, което правите и се възползвате максимално от даденостите, благодарение на които възходът ви ще е реален. Направите ли го, ще успеете да се противопоставите на трудностите, които ще са ваши постоянни спътници през 2024 година.

За много от представителите на знака семейните връзки, отношения, грижи и създаване на нов дом ще са сред основните приоритети през 2024 година. Не крия, че ще има моменти, когато общото ви бъдеще с партньора ще бъде поставено под въпрос, вината за което ще е основно ваша. Честите конфликти ще изнервят обстановката поради прекалената ви самовлюбеност и желание за надмощие. Това са неща, върху които трябва да работите сериозно, ако искате за спасите брака си, обратното ще ви обрече на повече душевни и физически страдания.

В професионален план, благодарение на пословичното ви упорство и стремеж към развитие ще успявате да извоювате желаните позиции, но е добре отново да се замислите за цената, която би ви струвало това. Планирайте така делата си, че да не пренебрегвате нищо важно, и най-вече семейството си. Забележителни финансови успехи ще имате в края на пролетта и лятото, това е периода, в който ще можете в пълнота да осъществите целите си. През втората половина на годината в бизнеса си ще се съсредоточите върху търговията и продажбите. Септември е подходящ за борсови спекулации, но бъдете пестеливи на обещания и не давайте пари назаем, особено на хора, от които трудно може да си ги върнете обратно. Обичта към парите и придобивките са най-големият ви стимул, благодарение на който ще се стремите да ги множите, но тази ваша любов може и да ви провали.

Отговорностите ви непрекъснато ще растат, било у дома, на работното място или във материален план. Последното ще ви предложи не едно и две изкушения, особено, ако управлявате много и чужди пари, за това е важно да сте честни и лоялни, коректни и обективни, в което не се съмнявам. Развитията при вас ще са такива, че ще ви позволят да имате реален поглед върху тях, а като прибавим и прозорливото ви мислене, нещата ще добият правилната си форма. Ще дадете много от енергията си на кариерата и бизнеса си, благодарение на което материалното ви състояние ще нарасне и позволи да смените жилището си, да пътувате по света, било служебно или за развлечения, но във всички случаи ще се чувствате добре. Несемейните ще имат щастлива година, срещайки своя бъдещ партньор, което за някои означава и брак. Появата на нов член в семейството ще ви направи щастливи родители. Тези хубави за вас развития безспорно ще ви радват, но и ще ограничават в известна степен свободата, на която сте свикнали, заради многото ви нови отговорности. Изживяването ви ще е меко казано съпроводено с кризи, чиито изход е само във вашите ръце.

Интересите ви ще са в много посоки и липсата на свободно време ще ви кара по-внимателно да се обвързвате с нови неща и дейности, осигурявайки си време за развлечения, пътувания и любими занимания. Едно е сигурно, по никакъв начин не бихте се лишили от общуването с приятели, от спортните си занимания, от хобито и от екскурзиите. Бъдете внимателни по време на път и не си позволявайте да шофирате, приели алкохол, защото съществува риск от катастрофи и злополуки.

Животът и трудностите ще ви подтикват към размисъл и все по-осъзнато ще разбирате за нуждата ви от промяна, но такава, която би ви направила по-адаптивни към новите условия. При цялата ви интелигентност, има какво още да научите за себе си и определите своето място в изследваната от вас действителност. Себе изявите ви ще са важна част от проявленията ви и осъзнаете ли по-добре себе си, с радост ще приемате живота такъв, какъвто е, без да се опитвате да променяте другите.

Много хора ще играят важна роля в живота ви през 2024 година, сред които са представители на знаците Козирог, Рак и Дева. С благотворното им въздействие и подкрепата ще реализирате сделки и повдигате духа си, ще растете в кариерата си и ще създавате успешни партньорства с подходящите хора.

Разбира се, няма да липсват и изненади през 2024 година, добри и не толкова. От вас зависи да сте адекватни и следвате логиката на събитията, без да изпадате в криза на духа и не позволявате на стреса да определя действията ви.

Стремете се да сте ясни и точни. Както и до сега, тактичността е важна част от мисленето и поведението ви, за това си давайте сметка пред кого и какво говорите, и не допускайте заради вас да страдат невинни хора, или да се създават противоречия и конфликти.

В работен план ще бъдете неудържими и с дипломация, освен с труд и воля, ще превръщате загубите в свои победи. Това най-осезаемо ще се прояви през първата половина на годината, отключвайки неподозирани запаси от енергия и творчески ентусиазъм. Ще имате трудности, докато вземете решение, натам пътя ви става ясен и крайният резултат ще е налице. Ще рискувате, но обмислено, за това и победите ви ще са предсказуеми. Не така ще стоят нещата през втората половина на годината, когато ще работите с по-забавено темпо, делата ви ще се развиват по-бавно и спокойно, и за съжаление част от проектите ви може да се осуетят. Не губете кураж, а направете равносметка, починете си и се ориентирайте по-добре в обстановката.

Като изявени водачи и лидери, ще оставите следа в политиката и във властта, където възможностите ви за изяви ще бъдат силни и ще имате своите последователи. Възползвайте се от положението си, но не за да реализирате користни цели, а за да направите живота на другите по-спокоен и добър. Ако почтеността ви стои над всичко, няма как да остане незабелязана и ще ви носи уважение и популярност. Намирайте баланса във всичко- в работа, в удоволствия, в харчене и в даване, за да избегнете крайностите, стреса и депресиите, които дебнат отвсякъде. Като цяло ще имате успехи в дейности, свързани с търговия, управление, политика, връзки с обществеността, реклама, в занимания, изискващи творчество и преподаване. Съпътстващите ви трудности ще са най-осезаеми в периода около средата на март, в края на май, втората половина на юли, началото на октомври и втората половина на ноември. Това налага да сте особено внимателни в контактите си при договаряния и сделки.

В здравословно отношение е добре да обърнете повече внимание на стомаха, храносмилателната система, черния дроб и червата. През зимните месеци, част от лятото и до края на октомври не пренебрегвайте появилите се болестни симптоми, за да не се усложнят. Възможно е заради напрежение и стрес, особено през юни, юли и декември да промените плановете си, и ако това се случи, не съжалявайте, защото здравето е най-важно. Амбициозни сте и стремежът ви да сте водещи се отразя на психическото ви и физическо състояние. Щадете нервите и сърцето, и по-често си давайте почивка. Годината е подходяща за отказване от вредни навици, като цигари и алкохол. Приемайте повече течности, под формата на вода, билкови чайове, витамини и имуностимулатори, като не пропускате и да спортувате.

2024 година ще бъде сложна и трудна по отношение на вашия интимен живот. Често ще се чувствате объркани в чувствата си, и ако сте семейни е добре да си направите преоценка на живота и отношенията ви с партньора. Таите много страхове в себе си и е време да си изясните нещата, така е честно и по отношение на партньора ви, защото търпението му не е безгранично. Около април ще има развития, които ще натежат везните в една или друга посока, но ролята ви в тях безспорно ще бъде най-важна. Объркаността ви отново ще се прояви в края на юни. Лятото няма да ви предложи особено вълнуващи любовни изживявания, в случай, че очаквате такива, което обаче ще ви помогне да решите някои свои психологически проблеми, а това е най-важно. Напрежението се отразява на семейните ви отношения, а особено през септември и октомври то може да ескалира. Съумейте да се овладеете, достатъчно разумни сте да прецените, че не си струва да загубите градено с години, заради мимолетно изживяване и нерви, с които може да се справите. В нападките си бъдете аргументирани, обратното ще натежи везните в полза на другата страна.

Ако сте необвързани самотата често ще ви се услажда, спестявайки ви приказки, нерви и страхове. В същото време е добре да размишлявате над това и да потърсите отговорите в себе си. Може би има неща, които не бихте желали да се казват на глас, някакви тайни или други случили се в миналото събития ви пречат да се развивате занапред. Във всички случаи откритостта в отношенията ще ви спести последващи неудобства, конфликти и душевни страдания.

Живейте освободени от тревожни мисли и прогнози, като цяло 2024 година ще бъде удачна за вас, Съдбата ще ви дари с повече късмет и оптимизъм, от които ще се чувствате комфортно и ще се радвате на живота.

Близнаци 22 май – 21 юни
2024 година няма да бъде измежду най-леките ви години, но ще ви помогне да овладеете полярността и крайностите, в които понякога изпадате. Дошло е време да осъзнаете, че докато се люшкате между доброто и злото, любовта и омразата, щедростта и скъперничеството, духовността и липсата на духовна цел, тялото и душата ви ще боледуват, а това ще рефлектира върху психиката и отношенията ви с околните. За много от вас периодът през първата половина на 2024 година ще бъде осеян с трудности, но с любознателност, интелигентност и находчивост ще преодолявате препятствията и приемате предизвикателствата, или поне така би следвало да бъде. По различни причини ще бъдете подтиквани и вътрешно насърчавани да общувате и да търсите начини за промяна на онези неща от живота ви, които не ви удовлетворяват, най-често изразяващи се в смяна на средата, била тя служебна или друга. При някои от вас този процес продължава от последните месеци на предходната година и все още не е приключил. Полезно е да сте внимателни и прецизни в подбора на хората, с които се обграждате и да не допускате в обкръжението си такива, които заради собствените си користни цели могат да ви навредят. По-често се вслушвайте във вътрешния си глас и не изневерявайте на принципите и ценностите, в които вярвате, поддавайки се на ласкави обещания и изкушения. Но периодът не е само лош, ще имате своите реални и добри предложения за работа, в сферата на професионалните ви и творчески търсения, в личен, семеен и материален план. Обмисляйте ги и не бързайте да сключвате споразумения, ако по време съвпадат с ретроградното движение на Меркурий. Най-важно е да останете реалисти във всяко свое намерение и начинание, за да избегнете загуби и душевни травми. И през втората половина на 2024 година ще продължите да се борите със своите предразсъдъци, често принасяйки им се в жертва, което ще се оказва и най-голямата ви пречка по пътя към успеха. Забравете за миналото, съвсем ясно е, че не може да го промените, но учете уроците си за причина и следствие, и не пренебрегвайте законите на битието, експериментирайки на различни нива. От умението ви да правите избор в подходящото време ще си спестите разочарования и болка, а също и бягство от реалността. Възможни са проблеми, произтичащи от егото ви, властността, амбициите, суетата и с контрола над другите. Подценявайки казаното е възможно да нарушите космическите закони и да плащате с нещастия на хора в близкото ви обкръжение, с нереализиран потенциал, изолация и болести. Учете се на хармония и избягвайте пристрастяването към хора, пари, суета, идеи и методи. Помнете, че всяко нещо е полезно, ако се прилага в точното време и с подходящата мярка. Прощавайте си и искайте прошка от всички и всичко. Простете и на онези, които сте мразили или сте смятали за врагове. Приемайте истината такава, каквато е и не се стремете да променяте никого. През втората половина на годината е препоръчително да сте по-примирени, ако въпреки желанието ви за полет нещата не се получават. Бъдете сигурни, че ако се отдадете на рутината и следвате краткосрочните си цели с необходимата последователност, сериозност и концентрация, ще постигнете реализацията и на по-мащабни проекти и планове, които в началото са ви се стрували неосъществими. През 2024 година за вас е от съществена важност да сте умерени във всичко и да вървите, без да бързате, в пряк и преносен смисъл, за да не губите енергия по пътя си. Сериозните изпитания, които ще ви предложи Съдбата през 2024 година очаквайте през януари и септември, които разбира се, не бива да драматизирате, а да ги приемете като изпитание на волята, разума, умението ви да взимате навреме и правилните решения, да се владеете и не изпадате в крайности, да обичате и се раздавате, без да очаквате нищо в замяна. Пътуванията ви ще са с очакваните резултати, ако са направени през февруари, юни и октомври, които месеци ще ви носят успех и ако поставите начало на нови задачи и проекти. Отново с подчертано внимание и разум се отнесете към делата си след юни. С най-голям шанс за финансово благополучие и реализирани проекти се очертават март и ноември, през който период е препоръчително да оправите отношенията си с онези, с които сте стигнали точката на замръзване. Висока оценка за професионализма и усърдието си ще получите през април, май и декември, независимо от съпътстващите ви трудности- възможно е да заемете по-висока позиция в йерархията, да смените едно работно място с друго или да имате проявления, за които мечтаете от дълго време. Подходящото време за отпуск е август, когато ще бъдете изпълнени с много емоции, ще имате интересни и полезни запознанства, ще се радвате на внимание, ще флиртувате и ще бъдете преизпълнени с желание за развлечения. Внимавайте с изневерите, защото може да се стигне до сериозни сблъсъци с брачната ви половинка и в крайна сметка да съжалявате. От вас зависи да сте в хармония със себе си и със света, да бъдете щастливи и доволни от живота си.

В професионален план през 2024 година ще имате повече реализирани проекти и материална осигуреност през втората половина на периода и то в случай, че сте успели през първата част на годината да създадете подходящи делови контакти и сте подбрали правилния екип от хора, с които да ги осъществите. Пропуснете ли тази възможност и оставите ли до себе си същите онези, заради които сте загубили доверие, морална и финансова подкрепа, не очаквайте големи успехи. На работното място, сред партньори и поддръжници работете за стабилизиране на отношенията и го направете до юни, за да имате сигурен гръб във времето, когато ще се нуждаете от това, а и за да продължите спокойно работата си напред. Не се препоръчва да започвате нови начинания през втората половина на годината, ако не сте направили предварително разчетите си и не сте сигурни в добрия им изход. Във всяко свое намерение и нови проекти се съобразявайте с ретроградното движение на Меркурий, за което стана дума по-горе, за да избегнете рисковете от провал. През февруари, март, април, май, юни, октомври, ноември и декември ще имате успехи в деловата сфера. Пътуванията ви, най-често служебни се очертават да са през февруари и ноември. Успехите ви ще са повече гарантирани, ако не сте прибързани и спокойно обмисляте действията си. С търпение и умереност нещата ви ще се подреждат по-бързо и добре, отколкото ако сте припрени и недостъпни.

През 2024 година здравето ви ще е в пропорционална зависимост от психическото ви и емоционално състояние. Ако ви е трудно да се примирите със забавянето на плановете ви и изпаднете в невъзможност да се сработите с хората покрай вас ви очакват белодробни, дихателни и стомашни проблеми, алергични реакции и депресии. Храната, цигарите и алкохола също имат отношение към здравето ви, особено през януари и септември. Нервното напрежение, стреса, голямото самочувствие и високи очаквания също влияят негативно на здравето ви. Критичните ви дни през годината са, когато Луната е в Близнаци- 21 – 24 януари, 17 – 20 февруари, 17 – 19 март, 13 – 16 април, 10 – 13 май, 7 – 9 юни, 4 – 6 и 31 юли, 1 – 3 и 27 – 30 август, 24 – 26 септември, 21 – 24 октомври, 18 – 20 ноември, 15 – 17 декември.

2024 година ще бъде интересна и емоционална за вас, наситена с много изживявания и обогатяваща ви с впечатления. Заради риска от трайно влошаване на съпружеските взаимоотношения и дори развод е добре да се въздържате от изневери, въпреки, че флирта за вас е предизвикателство и запълва нуждата ви от адреналин. Не го правете, защото това може да ви съсипе психически и материално. Но като цяло през 2024 година ще се чувствате повече влюбени, без да изключвам и вероятността от разочарования. Търсейки своята голяма любов, ще преминете през множество мимолетни връзки, от които няма да ви остане и спомен. За несемейните, търсещи своя партньор / партньорка и готови на сериозна връзка, през 2024 година Съдбата ще бъде благосклонна през февруари, юни, август и октомври. Най-подходящите месеци за сключване на брак са март, юни, август и ноември. Независимо от служебната ви и лична ангажираност, не оставяйте без специално внимание децата си и не пренебрегвайте съпружеските си задължения. Отнасяйте се с уважение и загриженост към възрастните си родители и роднини, за да не ви липсва обичта и подкрепата им.

Рак 22 юни – 23 юли
Ако може само с една дума да се направи прогнозна характеристика на 2024 година за вас, то това са парите. Под различна форма и начини за постигането им, разбира се, почтени и с уважение, вие ще работите упорито, без да се щадите, но най-важно е, че ще успявате.

Ако вашите цели са да запазите или се издигнете на по-горна позиция, било на работното място, в социален, обществено – политически, професионален или в друг план, то развитията през годината ще ви го предложат. На вас остава добре да изиграете картите си и се възползвате от даденостите в живота ви.

Ще впечатлявате с енергичността, с която ще налагате присъствието си, както и с ефективността на работата си. Всичко това ще ви отрежда първенство в надпреварата по печелене на пари, влияние и власт. Съдбата ще ви дари с късмет, но основната заслуга за подобреното ви благосъстояние ще бъде ваша, подхождайки към всяко предизвикателство и нова работа открито, с ведро излъчване и премерена доза оптимизъм.

През пролетта ще постигнете напредък в договаряния с потенциални партньори, или ще си върнете пари, дадени на заем някому, които вече сте отписали, но във всички случаи ще имате финансови успехи. Това включва и успешно съдружие с близки хора.

Обръщайте внимание на знаците по пътя си и най-вече на хората, с които животът ви среща. Успешни реализации в бизнеса, в кариерата, в политиката и в личен план ще поддържат духа ви бодър и готовността ви за действие в добра кондиция, заслуга за което ще имат и представители на зодиакалните знаци Риби, Водолей и Везни.

Напредък в личния ви живот ще отбележите през втората половина на април, а за стабилизация може да се говори в началото на юни, когато и романтично настроени, ще се носите на крилете на любовта. Несемейните ги очаква сериозно обвързване през май, дори брак. Юли е вашият месец, но здравето ще ви напомни, че за него са нужни повече грижи. Организирайте през лятото планираните екскурзии в страната или в чужбина, като проявите гъвкавостта си и по отношение на финансите, съчетавайки полезното с приятното. Засилени социални контакти през ноември ще ви помогнат да реализирате идеите си в социалната и бизнес сфера, за които сте се подготвяли през есента.

С добра мотивация и цел, нещата при вас са по-лесно постижими и животът го доказва. На първо място това трябва да включва здравето ви, за това движението и физическата активност ще ви накарат да се чувствате в добра форма, подобрявайки кръвообръщението, мисленето и очакванията ви. През годината уязвими при вас ще бъдат краката, гръбнака, кръста, артериите, което налага повече да се щадите и по-малко да се натоварвате.

Възможни са вирусни заболявания, създаващи проблеми на белите дробове, горните и долните дихателни пътища, синузит и мигрена.

Алергиите ще оказват неблагоприятно външно въздействие и върху кожата ви, особено през първата половина на периода, което трябва да ви обърне внимание каква козметика ползвате. Заложете на натуралните продукти, които са неалергични.

През втората половина на годината е възможно да се появят стомашни – чревни проблеми, а също и такива с очите, ако ги преуморявате с прекалено стоене пред компютър или работите в замърсена среда.

По отношение на храненето е препоръчително да избягвате месото и мазните храни, като заложите на повече плодове и зеленчуци. По този начин ще се избавите от излишните си килограми, но най-важното, ще се чувствате бодри и одухотворени, заредени с енергия и добри мисли.

Препоръчително е отношението ви към спорта да стане неделима част от грижите ви за здравето. Това ще ви помогне да избегнете или намалите разрушителното въздействие на стреса върху психиката и организма ви, освен, че ще ви дава сили и енергия.

2024 година ще бъде една добра година за вашите професионални планове и цели. Ще работите с желание и слагайки край на рутината, ще обърнете погледа си напред, отдавайки се на всичко онова, което определя приоритетите ви. Предвид казаното до тук, няма съмнение, че успехите ще ви следват, но нека те не ви главозамайват. Всяко надценяване ще ви връща в началото, добре запомнете това!

В стремежа си да контролирате максимално работата си, ще вложите много от себе си, за да сте сигурни в крайния продукт. Предизвикателствата ще ви привличат с възможността да развивате потенциала си в нови сфери и най-вече там, където можете да сте водещи. Тази роля никак не е лесна, но ще се справите отлично с нея, ако успеете да си я извоювате, създавайки с добра организация една надеждна и ефективно работеща структура. Еднакво добре ще ви се отдава частния бизнес и работата в голям колектив, стига да отговаря на представата ви за това, с което бихте желали да се занимавате.

Управлението на финанси, ваши и чужди е не по-малко предизвикателство за вас и в тази връзка подходящи дейности за вас са банково дело, финансово планиране, маркетинг, пазари, сделки с недвижими имоти. Възприемчивостта и фината ви душевност ще са ви отлични помощници в занимания с психология, психотерапия, изкуство и дизайн.

Основни пропуски и грешки при реализация на проектите ви през първата половина на периода, и най-вече на финансовите, могат да бъдат допуснати от неконтролирани прояви на алчност и залитания, подведени или изкушени от наличието на повече средства в живота ви. Последното ще оказва влияние върху обективността ви и ще води до загуби.

Летният период за вас се свързва с известни финансови затруднения, което ще се отрази на пътувания и сделки, свързани с недвижимост. Възможни са и непредвидени разходи, за това бъдете разумни и не рискувайте излишно, а най-вече не инвестирайте във фондове или акции, особено през втората половина на периода, защото загубите ви са гарантирани. Най-добрата инвестиция е в злато, платина и произведения на изкуството.

Предвид на това, че няма съвършени хора и семейства, ще гледате на проблемите с партньора ви като на нещо естествено, доколкото това е в границите на нормалното, разбира се. Най-често споровете ви ще са по финансови въпроси, които могат да зачестят към средата на април, в края на юни, в началото на септември и в края на годината. Ще ги избегнете, ако сте открити и готови на компромиси, но в никакъв случай не действайте с измама, защото ще ви разкрият и отношенията ви ще се влошат. Във всички случаи осъществяването на основните ви ценности през годината ще ви носи удовлетворение, в това число и на семейството, за това работете в тази посока.

Ако сте несемейни, то годината ще бъде по-динамична за вас. Ще изпитвате желание и интерес да опознавате чрез себе си партньора ви, или обратното. Важно е да сте честни и открити, естествени и без да очаквате чудеса, което ще ви помогне да вземете решение в една или друга посока, но каквото и да е то, ще бъде правилното за вас.

Вярвайте в себе си и в добрия си късмет, работете за своя и просперитета на държавата ни, грижете се за семейството и близките си, за да изживеете пълноценно хубавите моменти, с които Съдбата ще ви дари през 2024 година.

Дир.бг

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.