ГЕРБ свиква Национално събрание за избор на председател на партията и ново ръководство на 13 март, съобщи OFFNews . Събранието ще се проведе от 12 часа в изложбената зала на „Интер Експо Център“.
Четиригодишният мандат на Борисов изтече през ноември миналата година. Очаква се съпартийците му да го преизберат на поста.
Пред OFFNews д-р Лъчезар Иванов заяви, че все още няма официални номинации за поста. „Днес беше определено заседанието на 13 март. Имаме дневен ред, още никой не се е кандидатирал“, каза Иванов.
На събранието се очаква ГЕРБ да преизберат и членовете на ръководството си. За постовете на двамата заместници на Борисов – бившият външен министър Даниел Митов и бившият вицепремиер по еврофондовете Томислав Дончев – също все още липсват номинации. Очакванията са те да запазят постовете си в партията.
Последното Национално събрание на ГЕРБ се проведе преди по-малко от година. На него от поста зам.-председател бяха отстранени кметовете на София – Йорданка Фандъкова и на Бургас – Димитър Николов.
На 13 март Бойко Борисов ще говори и за подготовката на ГЕРБ за предстоящите догодина местни избори.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.