„Колкото повече чета за катастрофата на магистрала „Струма“, толкова повече виждам огромната прилика с това, което стана с нашите деца“. Това сподели Георги Манзаров, баща на Юлиян Манзаров, загинал при инцидента в река Лим заедно с още 11 деца от Свищов в предаването на БНР „Нещо повече” пред водещата Диана Янкулова.
Той коментира, че приликите между двата инцидента са в това, че някой не си е довършил работата и идва критичната точка, когато се случват тези катастрофи:
„Голяма прилика има в това, че в тъмната част на денонощието са се случили – пътниците са спали и не са имали шанса да реагират“.
По думите на Георги Манзаров причината за катастрофата в река Лим е била установена, защото е имало възможност автобусът да бъде изваден от водата и подложен на експертен оглед, а след пожара на магистрала „Струма“ може би няма да има запазени улики, които да доведат до изясняване на случая:
„Организирали са екскурзията от Скопие, знаят, че преминават през България. Туроператорът знае, че няма право в тъмната част на денонощието да се превозват деца. Трябвало е да си организират така прехода, че по светло да преминат през България и по тъмно да влязат в Северна Македония, ако там няма такъв закон. Институциите, които отговарят в България, не са ги спрели да кажат, че при нас законът е такъв, щом превозват и деца. Такива неща се натрупват, натрупват и се стига да това нещо. Сега и да намерим виновника – какво, ще върнем ли хората“.

Снимка: архив

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.