Футболисти от основния отбор на Академик и старши треньорът Радостин Александров разнесоха вода на бедстващото от безводие село Александрово, видя Актуално Свищов.

От 9 часа до 11,20 часа десет момчета от отбора посетиха 45 къщи в селото. „Студентите“ разнесоха 13 палети питейна вода. Тя е осигурена от запасите на държавния резерв и отпусната с решение на правителството.

Инициативата за днешната акция бе на Антония Недкова и подкрепена от треньорът Радостин Александров.

Футболистите на Академик получиха благодарности от местните хора и Неда Върбанова, кметски наместник на Александрово.

„За нас е много важно да сме социално отговорни и активни в случващото се в града и около нас. Искам момчетата да знаят, че футболът е удоволствие, което носи и отговорности със себе си. Да бъдем полезни на обществото, да сме отзивчиви, да помагаме на останалите, са ключови неща, които искам да изградим във всеки наш спортист, не само в първия отбор, но и в нашата школа“ – коментира Радостин Александров, старши-треньор на Академик.

Това е втора социална кауза на Академик. Преди края на първенството помогнаха на хората от Дома за стари хора „Мария Луиза“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.