Възпитаниците на Джудо клуб „Респект – София“, основан и ръководен от свищовлията Денислав Златанов, участва с 3-ма състезатели, които бяха юноши младша възраст, но участваха при по-големите на турнир в Прищина. От тях отлично се представи Надие Жаафар, която стана шампионка при Старшата възраст на категория + и втора на жени в категория 70 кг, отстъпвайки само на една от изгряващите звезди на Косово-Лаура Фазлио. В турнира взеха участие отбори от Косово, Чехия, Словакия, Албания и Северна Македония. Отборът беше подсилен от Едмон Белчев от клуб „Джудоспорт“ – Свищов, който спечели бронзов медал, Христо Христов от отбора на Хасково и Симеон Пенев от Бяла Слатина, които се сбориха много мъжки, но не успяха да стигнат до медалите.
Официални гости на турнира бяха легендата на женското джудо Майлинда Келменди и нейният треньор Тони Кука, който е един от най-успешните треньори като цяло в света.
Благодарим на организаторите за топлото посрещане, най-вече на Антон Цена и неговото семейство.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.