Служители на РУ – Полски Тръмбеш установиха двама непълнолетни, употребили алкохол, противозаконно отнели лек автомобил, допуснали катастрофа с него и го изоставили. Това съобщиха от пресцентъра на МВР – Велико Търново.

Тази нощ в управлението е получен сигнал за ударен в крайпътно дърво лек автомобил в село Петко Каравелово. На мястото е изпратен полицейски екип, който е установил собственика на автомобила.

В хода на разследването е изяснено, че същата нощ автомобилът е бил противозаконно отнет, а съпричастни към извършеното деяние са две непълнолетни момчета от същото село, известни на полицията.

След допуснатото произшествие двамата са били прегледани в болнично заведение в П. Тръмбеш. Установени са повърхностни наранявания и са били освободени за домашно лечение.

При проверка на двамата за употреба на алкохол, техническото средство е отчело съответно 0,79 и 0,94 промила.

По случая е започнато досъдебно производство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.