Доц. д-р Ангел Кунчев е отличен от гилдията за „Лекар на Годината 2021“. Това съобщиха от Българския лекарски съюз в Деня на българския лекар – 19 октомври.
Главният държавен здравен инспектор, който точно днес празнува и своя рожден ден, ще получи най-високото отличие на лекарската гилдия в идните дни. През целия си професионален път доц. Кунчев работи неуморно за решаването на проблемите в здравната система, а от началото на епидемията от Ковид – 19 показва последователна работа, смело отстоявайки позициите си, категорични са от съсловната организация.
От там допълват, че заради епидемичната обстановка в страната, тази година няма да има официална церемония, както повелява традицията. Отличията в останалите категории – „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“, „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“, „Ти си нашето бъдеще – младите медицински надежди“, ще бъдат връчени в централата на БЛС, в различни часове за отделните категории, за да няма струпване на хора.
Посмъртно отличие за „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ ще получи д-р Кирил Еленски, бивш зам.-председател на БЛС.
Доц. Ангел Кунчев е роден на 19.10.1959 г. в Симеоновград. Завършил е Медицинския институт в Пловдив през 1985 г. и оттогава се занимава с епидемиология.
Последователно е работил в отдел „Противоепидемиологичен контрол“ на ХЕИ-Хасково (от 1986 г.) и отдел „Противоепидемичен контрол“ на Министерството на здравеопазването (от 2001 г.), а от 2008 г. е директор на отдел „Надзор на заразните болести“ в Министерството на здравеопазването.
През 2011 г. е преназначен като главен държавен здравен инспектор към Министерството на здравеопазването на България.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.