С пълна сила върви ремонтът на съблекалните до игрище „Академика“, видя Актуално Свищов. След като теренът беше изчистен и подготвен, се положи нова ВиК мрежа и електрическа инсталация. Паралелно се прави скарата за окаченият таван. Скоро се очаква приключването на тези дейности, както и инсталацията на стъклопакети. След това може да се премине към другите етапи, като надеждите са за скорошно завършване на ремонтните дейности.
Клубът е направил серия от инициативи за набиране на средства и събира входни билетчета от срещите си с цел подпомагане на ремонтните дейности. До този момент от физически и виртуални билети са събрани близо 2000 лева. Децата от клуба ще се радват на няколко подписани фланелки от известни футболисти, с пожелания към клуба, които ще красят съблекалните.
Към момента са похарчени около 3,000лв от набраните над 7 хиляди лева, като почти всичкия труд, с малки изключения, е безплатен и положен от доброволци и родители. Между 12 – 15 хиляди лева ще бъде стойността на ремонта в зависимост от доброволческата помощ. „Ръководството на „Академик“ е благодарно към всички съпричастни и призовава съгражданите да се включват в инициативите за подобряването на базата, като всичко това се прави за децата и спортистите на град Свищов”, коментира пред Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на УС на ОФК Академик.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.