До края на месец май в по-голямата част от страната, с изключение на Югозападна България, температурите ще останат по-ниски от климатичната норма и валежите ще продължават. Това каза в „Денят започва“ по БНТ гл. ас. д-р Анастасия Стойчева – директор на Департамент „Прогнози и ИО“ в Национален институт по метеорология и хидрология
.
Дъждът в страната през последните два дни е бил интензивен. Тази сутрин най-ниската измерена температура е в Добрич – 1 градус, което е много ниско за май.

Месец май върви с температури до 5 – 6 градуса под климатичните норми и напред не се вижда период, който да ни откара в положителна тенденция с по-високи температури.

В събота валежите ще намалеят и леко ще се затопли, но няма да е за дълго – в неделя отново се очакват силни дъждове и гръмотевици. Ще има и условия за градушки.

През следващата седмица температурите ще продължат да се понижават, защото навлизаме в нов период с почти ежедневни валежи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.