Делян Пеевски ще води листата на ДПС във Велико Търново. Това съобщи днес областният председател на движението Гюнай Далаоолу, след като регистрира 16-членната листа в РИК- Велико Търново, пише times.bg. Далаоолу бе придружен с част от кандидатите на движението за 47-мия парламент.
Делян Пеевски е издигнат за водач на листата на ДПС за 4-ти Великотърновски МИР от Областния съвет на движението. По думите на областния лидер Гюнай Далаоолу, той е имал номинации за парламента още през 2019 година. Днес Пеевски не присъства на регистрацията на 16-членната листа.
“Той ще се завърне в политиката от духовната ни и историческа столица. По този начин г-н Пеевски ни дава ясен знак, че се връща в политиката”, заяви Далаооглу и допълни, че Пеевски ще бъде на терен през цялото време на кампанията. С този водач от ДПС смятат да си върнат отново мандата от Великотърновския регион, какъвто имаха за 45-тия парламент. Тогава в Народното събрание влезе младежкият лидер на ДПС от региона Мастън Мастънов.
Втори в листата оттук е адвокат Йордан Цонев, трети е Мастънов, а четвърти Далаоолу. В листата има и женско присъствие- психоложката Фатме Етемова, който е председател на женската организация към ДПС в областта.
Пеевски ще води листа от още един избирателен район в страната, но местните активисти на ДПС не уточниха от кой.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.