БСП-Свищов излезе с остра декларация, включваща куп квалификации срещу издигнати за кандидат-депутати от Свищов и нападки срещу лидерката на столетницата и Явор Божанков, водач на листата на червените за изборите на 14 ноември. Това видя Актуално Свищов на страницата в социалната мрежа фейсбук – „БСП-Свищов официална страница”.
Хората на Анелия Димитрова, заместник на кмета Генчев, печално известен на България като Генчо Хазарта, защото обича да си пие кафето пред машинките в игралната зала на „Принцес”, се жалват, че „за пореден път Общинската организация на БСП-Свищов беше въвлечена злоумишлено и целенасочено в лош политически сценарий, търсещ нейното разединение и задкулисно моделиране на нейното политическо поведение в желана от определени лица посока”.
Хората от кръжеца на заместничката на Генчо Хазарта продължават: „За пореден път от гардероба излязоха „скелетите” на едни и същи политически номади, на едни ренегати, търсещи поредната възможност да материализират присъствието си. За пореден път националното ръководство на партията избира да пренебрегне и да заглуши гласа на собствените си структури по места. За пореден път водачът на поредната листа на БСП-Явор Божанков води лична битка, дори вендета срещу нашата партийна организация”.
Документът завършва: „От тук нататък отговорността за резултатите на БСП в община Свищов са пряка функция от действията на Явор Божанков и националното ръководство на партията. Ние няма как да неутрализираме последствията от техните погрешни решения. Те ще имат дългосрочен и траен характер, като ще доведат до дискредитиране и осмиване на обществения облик на партията”.
Вместо коментар: Актуално Свищов от 2019 година твърди, че социалистическата партия край Дунав загива! Признават го вече и официалните функционери на структурата, която 2015 година издигна Генчев за кмет. Той за благодарност за втория мандат, който му осигуриха социалистите, скочи на партийния цвят на ГЕРБ. Та стига с този смешен плач другари и другарки…

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.