Ля куршум на стар ходжа, плю в пазвата на Боян Расате, пише Йоан БОКОСЛОВ във вестник „Сега”
ЯКОРУДА – СОФИЯ
Неуморният Бойко Борисов – шофьор на Шкода, политически философ, хуморист, галант, филофоб, укротител на манекенки, бивш премиер и автор на спомени с добавена стойност – както винаги в неделя, се пусна из България за пропаганда и културно-масова дейност.
Полето за действие този път беше Якоруда, където при влизането в селището черна котка се опита да мине път на Борисов. Но той я закле, изигра с нея Танца на менискуса и в крайна сметка я надхитри, като той ѝ пресече пътя, а не тя на него.
„Аз съм много вярващ, пу, пу, да не е уроки!“ – обясни Борисов на охраната си, на Шехерезада Рифенщал и на ходжата, който бе дошъл да го посрещне.
В Якоруда Борисов се срещна с мюсюлмани, покори сърцата им, построи от нищото вече построена джамия, обеща всички земни радости и без да иска опроверга пророка Мохамед, който е казал, че човек не може да влезе в два Рая, а само в един.
Той изнесе кратка реч пред местната общественост, като млади и стари го слушаха със зяпнала уста, друг път не видели такова свръхсъщество.
„Аз съм построил толкова джамии, църкви и какво беше там… – изгуби му се някаква дума, но той си продължи нататък, следвайки потопа на съзнанието. – И неслучайно за България се пее: мила родино, ти си земен Рай! Но това се пее за годините на моето управление и на Тодор Живков. При нас двамата действително Раят на Земята се осъществява. Преди малко ходих да лея куршум тука на най-известния ходжа. Всеки в България знае Ходжата от Якоруда и как лее куршум, и помага дори на християни. Аз пък му излях на него куршум, защото в Библията пише: плетачът на столове седи на земята, а шивачката няма плат да си ушие рокличка. Това е много голяма мъдрост, сиреч този, който помага на другите, също се нуждае от помощ! Затова лях куршум на ходжата и всичко му познах. Трябва да си помагаме и да се уважаваме. Ходжата доволен остана, искаше да ми даде 500 еврака, ама аз не ги взех, имам си всичко, само искам да помагам на България и на всички български граждани от поста, който най-много ми отива, и за който съм Избран. The One! Това е на английски, ще ме извинявате, но аз съм аз съм си Овчарчето Космополитко, свикнал съм да общувам със световни лидери и полиглоти като Мбапе, Стоичков и така нататък. Но уважавам и помагам, и винаги давам на отрудените хора като вас. Половин милиард изхарчиха прахосниците на Радев за избори, а аз можех с тия пари да построя толкова джамии, магистрали и детски градини!
Българите вече само Господ може на спаси… и оня там другия. И аз де!“
***
Като се прибра в София, Борисов сгащи хулигана Боян Расате и го натисна в едно от Петте кьошета. Плю му в пазвата против уроки и му даде урок по толерантност.
„Бояне, Бояне, не си просто момче, ама простотии правиш! – смъмри го Борисов. – Да не си посмял да се възползваш от хаоса, в който е хвърлена страната, за да тормозиш български граждани. Безчинствали сте с твоите хора и сте направили хомофобски погром. Ще се върна на власт и ще те пляскам, както Дянков пляскаше руснаците. Ти си бъди хомофоб, ама вкъщи под юргана, не на обществени места да ми тормозиш българите, независимо от биологичен и конституционен пол! Недей да правиш глупости, да не те пращам на специализация в Симитли!“
Тъй каза Борисов и се прибра в Зайчарника на толерантността.
Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.