Баща и син, стари познайници на полицията, отиват на съд за побой над 18-годишен в Алеково, съобщи пресцентъра на ОД на МВР – Велико Търново.

Трима мъже са установени като извършители на незаконно влизане в чуждо жилище. На 13.01.2022г. в РУ Свищов е получен сигнал, че на същата дата около 19:30 часа чрез използване на сила извършителите са влезли в дома на тъжителя в село Алеково. В стая на първия етаж на къщата са нанесли побой на 18-годишния му племенник, като са му причинени леки телесни повреди. Установена е съпричастността на 53-годишен мъж от същото село, осъждан, и двамата му сина – на 14 и на 21 години, по-големият също осъждан. Извършителите правят самопризнания.
В РУ Свищов е образувана преписка за престъпление по чл. 170, ал. 1 от НК. Материалите по нея са подготвени за доклад пред компетентната прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.