Взели ваучер от Грабо за уикенд на морето.

Станат сабале Гинчето, мъжът и Стойчо и чавето Майкъл в 4 часа, тръгнат от Овча купел, да избегнат трафика и да пътуват по хладното, щото 20 гдони Опел комби не му работи климатика.

Стигнат на морето, паркират ръждивия Опел на три километра от хотела, хем да не дават 20 лева за паркинг – хем да не ги е срам с тая барака! Разправя, че била еко активист! Обичала движението, затова ходили пеш, липсвал и фитнеса. В София не излизала от фитнеса, личен треньор имала.

Настанят се в хотела, веднага приберат в куфарите хавлиите от стаята, иде на рецепция, оплаче се Гинчето, че няма хавлии, дигне скандал, как можело такова нещо, кво било тва отношение дадат и нови хавлии, гледа тарикатски, победоносно!

Станат сабале, отидат в Лидл на пазар, няма да дават те 10 лева за бира и 5 лева за кафе, че тая хладилна чанта за кво е…

Гледа надменно, бизнесменски!

Приберат се от Лидл, направи сандвичи с консерва риба тон и авокадо, сложи на Стойчо 3 бири, все пак е на почивка човека, трябва да го поглези, сложи 2 литра фанта и към обед се паркират на плажа! Да не са селяни, че да ходят на безплатната зона, опнат хавлиите на платеното пред шезлонгите. Направи им забележка някоя госпожа, че пречат…

Отвори уста Гинчето, не можело те да идват в 8 сабалям, имали нощен живот, ходели по приеми до късно! Гледа високомерно, елитарно! Всички шезлонги и чадъри били заети, затова си опъват хавлиите отпред.

Опнат са на плажа, Гинчето изкара „Времеубежище“, което някой я подарил от групите за книги. Снима книгата на кривите си крака на фона на морето, пусне статус у фейса – #фийлинг блест, #самър вайбс! Нека и завиждат ония кокошки приятелките й!

Избягала от селото, но селото не може да избяга от нея!
Току се провикне:
– Майкъле, донт гоо на дълбокото, оти, че се удавиш и баща ти ща прибий!
– Яла да апнеш.

Дойде чавето, даде му сандвич с авокадо, домат и риба тон, то го фърли, кви да тия буламачи!
Ревне Гинчето на висок глас:
-Майкъле, много си се разглезил, не може само сьомга, чия, годжи бери, киноа и мюсли да ядеш, трябва разнообразно да се храниш! Гледа здравословно, мастършефски!

У тех само кебапчета на промоция от Кауфланд, пици и кроасани плющят!

Ревне Стойчо – жина извади някое кебапче за мезе, даде му сандвич, он го гледа като фолк певица учебник по физика! Неподготвен няма да дойде пак утре, поне 2 консерви русенско варено ще вземе!
Приберат се след плаж в хотела, отиде Гинчето на балкона с газовия котлон да пръжне малко тиквички, картофи и кюфтета. Няма да им дават те 10 лева за порция пържени картофи, аман от печалбари.

Купила най – евтиния слънцезащитен крем, он с изтекъл срок, изгорели кат раци на скара…

Следващия ден седят в хотела, мажат се с кисело мляко и гледат планета ТВ…

На другия ден тръгват да се прибират вечерта.
Рече Гинчето на Стойчо, че трябва да стегне колата, другата година на Гърция, че по нащо море само селяндури! Гледа надменно…

Всяка прилика с действителни лица не е никак случайна!
Диди ПЕНКОВА