Автобус, превозващ украински граждани, се запали на автомагистрала „Черно море“ край Варна, съобщи БНТ. Инцидентът се е случил около 10 часа тази сутрин.
По първоначална информация пожарът е тръгнал от турбината на двигателя на превозното средство. При възникването на пожара, шофьорът веднага е отбил превозното средство и пътниците са успели да слязат от автобуса. Водачът е опитал сам да потуши огъня, но неуспешно. На място са изпратени 3 пожарни автомобила за справяне с огнената стихия. Пред БНТ шофьорът на автобуса заяви, че превозното средство е преминало успешно през редовен технически преглед.
Автобусът е превозвал 44 украински граждани към Камчия. За щастие, няма пострадали. Заради инцидента движението по АМ „Черно море“ беше временно спряно като трафикът се отбиваше още от Аспаруховия мост във Варна и се образуваха задръствания.
Движението на автомобили вече е възстановено като трафикът се осъществява двупосочно в платното на АМ „Черно море“ в посока Бургас. Украинските граждани бяха прекачени на друг автобус към Камчия.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.