Учебната година за 87-ия випуск на Академията започва на 20 септември, съобщи за Актуално Свищов проф. д-р Марияна Божинова, ректор на СА „Димитър А. Ценов”. Учебната година в свищовската Алма матер започва на 19 септември, но официалното и откриване е ден по-късно.
Академията започва учебната година с изпълнен на 100 % план-прием държавна поръчка. До 12 септември пък продължават учебните занятия за студентите в задочна форма на обучение.
Учебната година стартира в присъствена форма. През зимните месеци учебните занятия ще се присъстват в дистанционна форма. Причината е икономия на средства – по 3 хиляди лева на ден е струвало отоплението само на сградата на Ректората по цените преди цените на горивата, посочи проф. Божинова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.