Свищовските „студенти“ продължават победната си серия, след като спечелиха четвърти пореден мач от първенството. Потърпевши се оказаха символичните домакини от Вихър (Славяново), които отстъпиха с 1:2 на стадиона в град Левски, поради наказание да играят пред собствена публика.

Мачът започна на високи обороти, като първата опасност се откри пред „студентите“ още в началните пет минути на срещата.
В 10-та минута след чудесен пробив по дясното крило на Владислав Георгиев, последвалото центриране намери непокрит в наказателното поле Димитър Николов, като младият нападател не се поколеба да стреля от въздуха и откри резултата за Академик.

В 28-та минута нова красива атака завърши с удар от границите на наказателното поле, като този път Владислав Георгиев добави и гол към асистенцията си за 2:0.

Така завърши първата част. През второто полувреме домакините стъпиха по-здраво и срещата на моменти загрубя. Съдията успя да удържи страстите с няколко жълти картона, показани на играчи на Вихър.
В 65-та минута домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от около 25 метра срещу вратаря на Академик. Майсторското изпълнение върна Вихър в мача и направи резултата 1:2.

Славяново хвърли всички сили в търсене на изравнителен гол и удариха страничния стълб в 88-та минута. Но това бе единственото по-опасно положение до края на мача. Така свищовските „студенти“ записаха нови три точки в шампионата и смело гледат към топ три на таблицата.

Предстои домакинство над Партизан (Червен Бряг), което съвпада с празника на града – Свищовски лозници, събота, 22 септември от 17 часа. Призоваваме всички фенове да подкрепят нашите футболисти.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.