84-годишна жена даде на ало-измамник 9000 лева, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Велико Търново. Телефонна измама по схемата «съдействие на полицията», разследват служители на полицейското управление в Г. Оряховица.
Потърпевшата е 84-годишна жена от железничарския град. В продължание на два дни, в периода 12-14 април тя е държана в заблуждение от непознат, представил се за служител на МВР, че ще бъде обект на телофнна измама и трябва да предаде спестяванията си за съхранение в полицията. Възрастната жена е изтеглила 9000 лв. от банковата си сметка и на два пъти ги оставяла на различни места в Русе, според указанията на «полицая». За целта пътувала с такси до крайдунавския град.  В последствие се усъмнила в думите на непознатия и сигнализирала в РУ – Г. Оряховица. Материалите по случая ще бъдат изпратени по компетентност на Районна прокуратура – Русе.
От ОДМВР – В.Търново отново предупреждават гражданите да бъдат внимателни, да не се доверяват на непознати и да не забравят, че полицията не съхранява пари на граждани. При най-малките съмнения за нередности, търсете съдействие в съответните полицейски управления или на тел. 112.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.