Днес СУ „Димитър Благоев“ с много забавление и малко сълзи изпрати своите 66 абитуриенти, съобщиха от гимназията.
Скъпи абитуриенти, знайте, че “няма пряк път към мястото, където искаш да отидеш”, затова дерзайте, вярвайте в себе си и никога не позволявайте на “онова, което не умееш, да пречи на това, което умееш!” Предстои ви да продължите по пътя на знанието, затова стъпвайте сигурно с високо вдигната глава – не се предавайте, а бъдете целеустремени! Обучението е едно от най-достойните притежания, които човек може да придобие. Не спирайте да учите сега и съхранявайте мъдростта си за останалата част от живота. Тогава ще го завършите с адмирации.
Усмихвайте се и запазете детето в себе си. Вярвайте на вътрешния си глас, посрещайте трудностите смело, а успехите с идеята, че можете и още.
Сега започва един нов етап от живота ви, който ще бъде изпълнен с изненади и предизвикателства.
Започва една нова “игра” – по-примамлива, но и по-сложна. Ще има много прекрасни мигове, но и много горчивини. Приемете всяка трудност, като изпитание и се усмихвайте на всяка загуба.
Когато се колебаете – доверете се на вътрешния си глас. Дори и да сгрешите по – важно е да знаете, че вие сте скочили, а не просто някой ви е бутнал!
Лесно няма, но винаги има начин!
Пожелаваме ви да имате куража да реализирате всички мечти, да имате късмет и във всичко да ви върви. Да вярвате, че хубавото предстои и дори да има трудности да ги посрещате с усмивка на лице!
Уроците не свършват с последния звънец. Живота е най-добрия учител, а вие бъдете добри ученици, както до сега!
На добър час!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.