Римската империя престанала да съществува след като корупцията станала водеща пред държавността, казват историците. Сигурно е така! Пример и доказателства се откриват всекидневно в града на Щастливеца, който през последните шест години е превърнат в града на 100-те лъжи.
Днес, след три литра дъжд лъсна трасе за екстремно шофиране на улица „Трети март”. Това не е единствената улица в града в окаяно състояние, уви. Пак след дъжда се появи езеро в ремонтиран участък в квартал „Стоян Ников”. Качество та дрънка – интересно къде е техническия контрол на общината, която плаща ремонта?! И всъщност – има ли ремонт или отбиване на номер за пред електората…
Днес стана ясно също, че в село Долна Студена са направили спортна площадка, която привлича скейтъри и фитнесманиаци от Русе и Велико Търново. Само преди дни строителната фирма е предала съоръжението за експлоатация, което вече се радва на голяма популярност. Комбинираната площадка е разположена на площ от 2100 квадратни метра. На нея са обособени два центъра – мултифункционална станция с различни спортни уреди с ударопоглъщащо покритие и скейт площадка. Малко над 155 хиляди лева струва придобивката в селото. Подобно съоръжение вече трябваше да е факт и в Свищов до бившата спортна зала „Септември“. Съдбата му явно е същата като на плувния басейн, който свищовлии чакат от три години.
Явно, където си нямат хазартен кмет и крадлива шайка нещата се случват! Ние ще чакаме изборите 2023 година…

Александър ШАБОВ