22-годишна майка не смее да излезе от дома си, след като получила неприлично предложение от кмета Сашко Начев, заяви пред „Борба“ мъжът на потърпевшата Теодор Буюклиев. Казусът ще бъде поставен за разнищване пред прокуратурата в старата столица за злоупотреба със служебно положение.

Действието се развива на 10 юни, след като в неделя жената била секретар в СИК Русаля.

„Кметът на Русаля Сашко Начев вика жена ми в заведение в центъра на Велико Търново, за да му предаде копие от изборен протокол. Тя отива заедно с детето ни, което е на годинка. Той я приканва да си поръча храна и да остане, но тя му отговаря, че не иска и е дошла само да му предаде копието.

Кметът обаче я задържа под претекст, че иска да говори за нещо с нея.

Жена ми го пита дали става дума за работни ангажименти, но той отвръща, че иска да се виждат и да се чуват по-често. Пипал я по краката и ръката, искал да вземе детето. Пуска сексуални намеци“, разказа Теодор.

Потърпевшата е направила запис на телефона си на целия разговор с кмета, защото преди да тръгне за срещата, е споделила с баща си, че има съмнения около намеренията на управника, а той на свой ред я посъветвал да вземе мерки.

„Тя се забави 15 минути и аз й се обадих. Сподели ми какво се случва и веднага отидох на място, за да поискам сметка на кмета за гнусното му поведение. Пуснах му записа, той се разтрепери и си замина.

В селото се говори, че е притеснявал и други жени.

Въпреки че жена ми е пълнолетна, не смятам, че е нормално поведението му“, категоричен е Буюклиев.

По думите му след скандалния случай планират да се преместят в друг техен имот в Плаково, където в момента върви ремонт.

Теодор подготвя жалба в Районна прокуратура – Велико Търново, и призовава, ако има и други жени, които са попаднали в подобна ситуация с кмета на Русаля, да се свържат с него. Междувременно Буюклиев е пуснал част от записа в Тик Ток, за да насочи вниманието на обществеността към казуса.

Потърсихме за коментар Сашко Начев.

„Това е постановка, за да бъда дискредитиран, да ми очернят името!

Не съм направил нещо нередно, нищо извън нормите. Не съм имал никакви взаимоотношения с жената“, отговори той.

Заяви, че няма спомен да я е канил в заведение в центъра на Велико Търново.

„Нека да извадят други доводи срещу мен. Не искам да коментирам повече“, допълни кметът.

Сашко Начев е начело на Русаля от 2003 година. Той е и председател на църковното и читалищно настоятелство в селото.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.