Едно от последните попълнения в отбора на Академик и ДЮШ на клуба е на 17 години, натрупал опит във водещи испански клубове. Виктор Пенев в интервю пред Актуално Свищов. 
– Представи се в началото за читателите на Актуално Свищов.
– Казвам се Виктор Пламенов Пенев съм. Роден съм в град Мадрид, Испания. Играя футбол от 2010 година, вече 12 години играя футбол. Започнах в школата на Атлетико Мадрид. След това се върнах в България и продължих в Славия, Левски. След това се върнах отново в Испания, където продължих да играя в школата на Виляреал.
– А сега играеш и в Академик. Впечатленията ти за футбола в Испания?
– Там футболът е по-офанзивен, повече се набляга на офанзивната тактика. Включват се бековете. По-офанзивен футбол е като цяло. Там натрупах опит с доста успешни футболисти от школата на Виляреал.
– А как се озова отново в България и то в Свищов?
– Върнах се по семейни причини. Отдаде ми се шанс да тренирам тук в Академик Свищов. Най-важното за мен в момента е да се науча да играя мъжки футбол, да премина от юношеския към мъжкия футбол. Също така ми се отдаде и шанс да съм треньор на малките деца в школата на Академик.
– Ти си на 17 години и вече треньор – квалификация имаш ли?
– Изкарах С лиценз в Испания. Курсът е половин година теория и половин година практика. По време на курса – сряда и петък се правеше тест. Втората част, практиката бе с отбор в моя град най-близко. Ходех на мачове, тренирах децата, които са малко по-големи 2012 година. Но там няма тази възможност като млад треньор да се изявя. Отдаде ми се тази възможност да тренирам в Академик и същевременно да тренирам и децата.
– Впечатленията ти за школата на клуба тук?
– Много съм доволен от цялостната работа на екипите, на треньорите.
– Как съчетаваш училище и тренировките?
– Малко е трудно. Втора година уча Маркетинг. В момента уча онлайн като ноември месец трябва да се явя на изпити. Уча като всички – от 8 до 12 часа онлайн. След това са тренировките – имам тренировка с мъжете, след това с децата и се прибирам след 9 часа вечерта.
– След пет години къде се виждаш?
– В момента съм отдаден на футбола, а след това смятам да се отдам и на треньорската професия. Най-важното сега обаче е футболът – да изграждам, да надграждам, най-вече искам да се науча да играя мъжки футбол. Тук има много добри играчи, по-големи от мен.
– Впечатленията ти от клуба и от Свищов?
– Организацията е много добра. Като дойдох тук веднага ме настаниха в пансиона. Отношението е много добро. Всички сме много единни като отбор.
Александър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.