Има 44 дисциплинарни производства във връзка със случая „Семерджиев“, които вървят към приключване, предаде БНТ. Ще бъдат наложени различни наказания по вид и качества – всички предвидени в закона – от най-лекото до най-тежкото, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев в Благоевград.
По думите му се очаква в следващите дни ще приключат всички производства, които са ръководени от различни структури.
„Замесени са служители от ранга на редови полицай до директори на областни управления“, допълни вътрешният министър.
Относно темата за АМ „Тракия“ Иван Демерджиев обяви, че в рамките на таза седмица трябва да бъдат представени резултатите от проверката, които показват занижено качество на работа и материалите, които са използвани.
Вътрешният министър коментира и темата за загиналите полицаи в Бургас. Отбеляза, че са установени изключително тежки драстични нарушения.
„Установихме и всички отговорни. Споделих всичко със семействата на загиналите полицаи. Резултатите са изключително неприятни. Ако има нещо позитивно е, че има коренна промяна в работата – по отношения на тактиката и действията, има нови ГКПП-та, повече от месец в Бургаско не са влизали мигранти. Жалкото е, че платихме много висока цена“, каза още Иван Демерджиев.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.